Blog | Blijven hardlopen op vakantie: hoe doe je dat?

Geplaatst op : 20 juli 2016

Blijven hardlopen op vakantie: hoe doe je dat?

Hogere temperaturen, onbekende plekken, ver weg van de Nederlandse vlakke grond, kortom genoeg excuses om je hardloopschoenen in je koffer te laten liggen. Maar ook tijdens je vakantie kun je blijven trainen. Benieuwd hoe? Lees de tips van Danigna, onze sport en health blogger!

Doe het iets rustiger aan

Leg de lat niet te hoog, train iets korter en leg minder lange afstanden af. De kans dat je het langer volhoudt is groter als je jezelf minder oplegt. Bij vakantie denken we al snel aan: zon, zee, strand en zwembaden. Dat betekent dat je na je hardloopsessie vaak genoeg mogelijkheden hebt om een lekkere frisse duik te nemen. Wat een heerlijk vooruitzicht!

De toeristische route

Bepaal vooraf welke route je wilt lopen en maak er een toeristisch uitje van. Kies verschillende bezienswaardigheden en plan daar je route omheen. Verstandig is deze vroeg in de ochtend of laat in de middag te plannen aangezien jij waarschijnlijk niet de enige bent met het idee deze plek te bezoeken. Hóe leuk is het als je langs de Eiffeltoren terug over de bruggen van de Seine naar je hotel rent?

Stel een haalbaar doel

Bepaal van tevoren een doel. Hardlopen gaat gemakkelijker en wordt daarbij ook nog eens leuker als je jezelf een doel stelt. Bijvoorbeeld: ik wil een uur hardlopen of ik wil vandaag 10 kilometer lopen. Zorg wel dat je doel haalbaar is en houd hierbij rekening met de hogere temperatuur.

Wat moet ik eten en drinken?

Op vakantie hebben we vaak andere eetgewoontes en die kunnen van invloed zijn op ons rengedrag. Als je van plan bent vroeg in de ochtend te gaan trainen, zorg dan dat je de avond ervoor niet te zwaar getafeld hebt. Maar let ook op wat je voor je run eet. Wat eet je normaal voordat je gaat trainen? En zorg natuurlijk altijd voor voldoende hydratatie. Vooral in warme landen is voldoende water drinken van essentieel belang.

Selfies voor de thuisblijvers

Tijdens het hardlopen op vakantie kom je bijzondere plekken tegen. Je spiegelreflexcamera meenemen tijdens je run lijkt mij niet heel verstandig, maar je telefoon kan wel een optie zijn. Zo kun je alle prachtige bezienswaardigheden toch vastleggen. En maak eens een selfie tijdens je run voor de thuisblijvers. Cheese! Wie weet motiveer jij met je foto's anderen om hetzelfde te doen.

Hardloopreizen

Wist je dat er heuse hardloopreizen worden georganiseerd? Steeds meer bedrijven organiseren rondleidingen die je rennend kunt doen. Veel mensen vinden dit een leuke manier vinden om een stad te bekijken en tevens wat te trainen. Als dat je net iets te ver gaat, zou je kunnen nagaan of er in jouw vakantieland een run wordt georganiseerd. Met een stel gemotiveerde mede-hardlopers is een run natuurlijk nóg meer fun.

En de laatste tip: geniet van je vakantie! Ik wens jullie veel zonnige, fijne en fitte dagen toe. Uiteraard ook voor alle thuisblijvers!

Danigna Werleman

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: