Hardloopverslag: Amsterdam Brooks Champions Run 2016

Geplaatst op : 14 juli 2016
Amsterdam Brooks Champions Run 2016 - Sharona van Hagen, Social Media Coördinator Meeùs

Afgelopen zondag was het zover: de Amsterdam Brooks Champions Run. Een prachtige run van 10 km door hartje Amsterdam met als afsluiter het EK Atletiek met 120 hardloopfanaten. Daar gaat mijn hardloophartje harder van kloppen! Het werd een onvergetelijke dag. Lees mijn hardloopverslag van de Amsterdam Brooks Champions Run.

HELP! Wat wordt het warm

Een aantal dagen voor de run werd ik hier en daar al gewaarschuwd door mijn omgeving, omdat het 27 graden zou worden. HELP! Ik ben niet voorbereid op zulke temperaturen. Dit zou zeker geen PR worden maar dat mag de pret niet drukken. Mijn doel: uitlopen en vooral genieten. Ik sta de dag van de run daarom ook vol goede moed op en heb super veel zin in deze dag!

Hardloopmaatjes én zusjes

Die ochtend haal ik eerst mijn zusje op. We rijden samen naar Amsterdam. Ze loopt voor het eerst mee met de MeeùsRunClub. Stiekem maken we ons nu al zorgen om de finishfoto. Dat wordt een foto met een hoofd zo rood als een tomaat (ja, daar maken wij vrouwen ons druk om).

Kilometer 1 t/m 4

Na een uurtje varen door de grachten van Amsterdam komen we aan bij het startvlak. Ik ga op zoek naar de hardloopgids met een tijd van 55:00 min. De eerste 2 kilometers gaan lekker. Ik loop voor op de hardloopgids, maar na 3 km voel ik me al behoorlijk oververhit. Bij de eerste drinkpost gooi ik een bekertje water over m’n hoofd. Heerlijk, dat koelt af!

Kilometer 5 t/m 10

Na 5 km loop ik nog steeds voor op de hardloopgids. Dat geeft een goed gevoel, maar ik weet ook dat ik niet kan versnellen. Het leukste aan lopen met de MeeùsRunClub is dat we echt een hechte club zijn. Onderweg moedigen we elkaar aan om niet op te geven. Dat geeft zo'n warm gevoel! We trekken elkaar er echt doorheen op moeilijke momenten.

Tevreden en trots op iedereen!

Ik loop uiteindelijk een tijd van 55.20 min. Ik had stiekem gehoopt dat ik onder de 55 minuten zou zitten, maar dat zat er helaas niet in. Als we met z'n allen weer in de boot zitten op weg naar het EK Atletiek voel ik me trots. Trots op mezelf, trots op Meeùs en trots op alle lopers die ondanks de warmte alles hebben gegeven. Samen drinken we een drankje om onze overwinning te vieren!

Op naar de volgende runs

Als social media coördinator van de MeeùsRunClub word ik dagelijks gemotiveerd door de leuke reacties en berichten van alle leden. Door jullie krijg ik zin om elke keer weer mee te doen. De eerst volgende run is de Afsluitdijk Open. Ik ga een kwart Afsluitdijk lopen, omdat ik een week later deelneem aan een Triatlon sprint. Ik kijk er nu alweer naar uit om samen over de Afsluitdijk te lopen!

Sharona van Hagen,
Social Media Coördinator Meeùs


Vlog: Check hoe ik de dag beleefd heb

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: