Premie autoverzekering stijgt in rap tempo. Hoe zit dat bij Meeùs?

Geplaatst op : 16 juni 2016
Premie autoverzekering stijgt in rap tempo. Hoe zit dat bij Meeùs?

Zoals u wellicht in de media heeft gelezen, zijn autoverzekeringen in een halfjaar tijd fors duurder geworden. Uit recente nieuwsberichten blijkt dat een autoverzekering medio 2016 gemiddeld 13% duurder is dan eind vorig jaar. Dankzij onze jarenlange samenwerking met verzekeraars met een consistent beleid, zijn wij gelukkig in staat om de premieverhoging voor onze klanten een stuk lager te doen uitvallen dan de gemiddelde premieverhoging in de markt.

Oorzaak premieverhoging autoverzekering

Verzekeraars betalen al een aantal jaren meer aan schadevergoedingen dan dat ze aan premie binnen krijgen. Opvallend is de daling van het aantal schadegevallen, met daar tegenover een sterke stijging van het schadebedrag per schadegeval. Zeker de uitkeringen voor letselschade nemen de laatste jaren sterk toe. Maar ook de kosten per reparatie stijgen. Voornamelijk door de hoeveelheid elektronica in de auto. Een achterbumper beschikt tegenwoordig bijvoorbeeld over meerdere sensoren en kleine camera’s. Het gevolg hiervan is dat er geen eenvoudige reparaties meer bestaan.

Deze ontwikkeling is al jaren een bron van zorg voor toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). DNB waarschuwt verzekeraars al langer dat de situatie onhoudbaar is op de lange termijn. Steeds meer verzekeraars herkennen bovenstaande ontwikkeling en nemen daarom nu maatregelen.

Bent u klant van Meeùs?

Dan verhoogt ook uw verzekeraar de premie van uw autoverzekering. U heeft daar inmiddels al iets van gemerkt of u ontvangt daarover binnenkort bericht. Gezien de huidige marktontwikkelingen zijn we ervan overtuigd dat u via ons nog steeds een gunstige premie betaalt voor uw autoverzekering.

Vragen? Mail of bel ons

Onze adviseurs helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via 088 810 81 00 en klantenservice@meeus.com.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: