Schade door noodweer

Geplaatst op : 27 juni 2016

In het gebied waar de hagelschade van 23 juni 2016 plaatsvond, wonen en werken veel verzekerden van Meeùs. Wij doen er alles aan om de schades zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Zo hebben we extra capaciteit en een verkorte schademeldingsprocedure geregeld. Helaas verwachten wij vanwege de grote hoeveelheid meldingen alsnog dat onze responstijden wat langer zijn dan gebruikelijk.

Heeft u ook te maken met schade door noodweer? Graag informeren wij u over het melden en de afhandeling van uw schade.


Noodweer


Wat is hagelschade?

Hagelschade is schade die ontstaat door de inslag van hagelstenen.

Wat is schade door water (hevige neerslag)?

Schade door water (hevige neerslag) is schade aan de opstal of inboedel doordat water van een hevige plaatselijke regenbui het woonhuis is binnengekomen via het dak, de gevel, een gesloten raam, een gesloten deur, een gesloten luik, de begane grond of de openbare weg. Hieronder valt ook schade door het breken, verstoppen of overlopen van dakgoten en regenafvoerpijpen vanwege een hevige regenbui.


Schade aan uw auto


Dekking

Hagelschade aan uw auto is verzekerd als u een Beperkt Casco of Casco dekking heeft afgesloten. Deze schade heeft geen gevolgen voor uw bonus-maluskorting.

Meeùs Schade Service

Wij adviseren om uw auto te laten herstellen bij een autoherstelbedrijf dat bij ons is aangesloten.

Voordelen reparatie Meeùs Schade Service:

  • U heeft vier jaar garantie en hoeft geen kosten voor te schieten
  • Bij volledige reparatie vervalt het standaard eigen risico
  • U krijgt een gratis* vervangende auto tijdens de reparatie (de brandstofkosten betalen wij niet)

Als gevolg van het regionale noodweer van 23 juni kan het zijn dat lokale autoherstelbedrijven overvol zitten. Wij adviseren u om bij spoedreparatie te kiezen voor een aangesloten autoherstelbedrijf buiten de regio, bijvoorbeeld in de buurt waar u werkt. Kunt u echter nog rijden met uw auto, meld dan uw schade bij ons aan en stel de reparatie uit tot een later tijdstip.

*Gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie
Door het noodweer is het op dit moment vaak niet mogelijk om vervangend vervoer aan te bieden. Puur om het feit dat er geen auto's meer aanwezig zijn, zelfs niet bij de reguliere verhuurbedrijven. Als de schade niet direct hersteld hoeft te worden ter voorkoming van meer schade, kunt u het herstel uitstellen tot er weer auto's beschikbaar zijn.

Carglass en autototaalglas

Heeft u alleen schade aan uw ruit(en)? Wij adviseren om ruitschade te laten repareren bij Carglass of Autotaalglas. U hoeft deze schade niet bij ons te melden. U kunt rechtstreeks een afspraak maken door op een van de twee onderstaande links te klikken:

Logo Carglass


Logo Autotaalglas


Schade aan uw caravan

Hagelschade aan uw caravan dient aanvullend meeverzekerd te zijn op uw polis. Deze schade is namelijk niet standaard meeverzekerd en dient specifiek op de polis te staan vermeld.

Heeft u ook schade aan uw voortent, aanbouw of luifel, dan dienen deze zaken naast de aantekening voor hagelschade ook specifiek op de polis te zijn meeverzekerd. U vindt een uitgebreide omschrijving van wat wel of niet onder de dekking valt in de polisvoorwaarden.

Eigen risico caravan

Het eigen risico voor hagelschade vindt u op uw polisblad.

Vakantie

Was u van plan om op korte termijn op vakantie te gaan en kunt u de caravan nog gebruiken? Dan hoeft u uw vakantie niet uit te stellen, u kunt gerust op vakantie gaan. Het eventuele herstel kunt u na uw vakantie regelen.


Schade aan uw inboedel en/of woning

Hagelschade aan uw inboedel en woonhuis is verzekerd als u één van de volgende dekkingen heeft:

  • Extra uitgebreide dekking
  • Totaaldekking
  • Basis- of Topdekking

Let op!
Schade aan ruiten valt niet standaard onder de dekking van uw opstal- of inboedelverzekering, tenzij u een aparte glasdekking heeft.


Melden van uw schade?

Als gevolg van het noodweer en de vele meldingen die wij ontvangen, geldt een verkorte schademeldingsprocedure. Hiermee helpen we u graag zo snel mogelijk verder.

U kunt via onze website een verkort schadeaangifteformulier invullen. Hiermee registreren wij uw schade. Normaal gesproken wordt bij grotere schade een expert ingeschakeld, maar door de vele meldingen beoordelen wij de schade achteraf. Daarom verzoeken wij u:

  • om foto's van uw schade en beschadigde spullen te maken
  • zelf contact op te nemen met een herstelbedrijf of aannemer voor herstel
  • om een gespecificeerde offerte te vragen, die u op voorhand aan ons kunt sturen (later gevolgd door de reparatiefactuur)

Schadebeperkingsplicht (noodmaatregelen)

Om verdere schade aan uw woning of inboedel te voorkomen, dient u maatregelen te nemen zodra het veilig is. De kosten die u hiervoor maakt vallen onder de dekking van de verzekering.


Aandachtspunten:


Inboedelschade

Wij betalen niet voor schade door hagel en andere vormen van neerslag aan inboedel zoals tuinmeubelen, tuinbeelden, tuingereedschap, tuinaanleg en partytenten in de tuin, op het erf, op de galerij, op het balkon of onder een afdak.

Openstaande deuren en ramen

Waterschade door binnengedrongen neerslag via openstaande deuren en ramen is niet verzekerd.

Huurwoning

Bij een inboedelverzekering voor een huurwoning kunt u alleen de volgende schade melden: schade aan de inboedel en het huurdersbelang (dit is gemaximeerd) door neerslag die de woning onvoorzien is binnengedrongen. Heeft u voor eigen rekening een schutting, schuur of tuinhuisje laten plaatsten? Dan bent u verzekerd tegen hagelschade met uitzondering van schade aan glazen- en kunststofonderdelen die dienen tot daglichtdoorlating.
Glas is uiteraard wel weer verzekerd als u een glasdekking heeft. Waterschade door binnengedrongen neerslag via openstaande deuren en ramen is niet verzekerd.

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: