Eerste Algemeen Pensioenfondsen in aantocht!

Geplaatst op : 21 maart 2016
Eerste Algemeen Pensioenfondsen in aantocht!

Vraagt u zich ook af:

  • Is het interessant voor mij om naar een APF over te stappen?
  • Wanneer kan ik een beeld krijgen van de prijs van mijn regeling bij een APF?
  • Wanneer kan ik echt overstappen? En wat betekent dat voor mij en mijn werknemers?

Eerste vergunningen aangevraagd

Inmiddels hebben vijf marktpartijen een vergunning aangevraagd voor het oprichten van een Algemeen Pensioenfonds (APF). Wettelijk is een APF al mogelijk.

Een algemeen pensioenfonds is een stichting die binnen zogenaamde collectiviteitskringen pensioenregelingen uitvoert. Dit kan voor iedere werkgever interessant zijn. Het grote verschil met een verzekerde regeling is dat de rechten bij een APF "zacht" zijn, net als bij een Bedrijfstakpensioenfonds. Of dit voor u passend is, hangt van uw pensioenregeling en uw visie en doelstelling af. De APF is vanaf 1 januari 2016 wettelijk mogelijk.

Vijf marktpartijen hebben een vergunning voor een APF aangevraagd bij De Nederlandse Bank. Naar verwachting worden de eerste vergunningen in mei verleend.

Meer informatie

Wij kunnen u nu al in algemene lijnen vertellen of een APF voor u interessant is. Na de werkelijke start van de eerste APF kunnen er concrete offertes worden verstrekt. Hiermee kunnen wij ook cijfermatig de voor- en nadelen van een APF voor u inzichtelijk maken. Als u algemeen of concreet wilt weten of u voor een APF zou moeten kiezen, neem dan contact met ons op.

Eerder schreven wij over het APF in de artikel "Overstappen naar een algemeen pensioenfonds?" Daarin vindt u informatie over de werking en de aandachtspunten.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: