"Ik heb mijn doel behaald: 10km tijdens de CPC loop" blog door Latifa Belkadi

Geplaatst op : 10 maart 2016
CPC Loop 2016

Latifa Belkadi is relatiebeheerder en een fijne, enthousiaste collega met een flinke dosis doorzettingsvermogen en dat komt ook naar uiting in haar hardloopprestaties. Afgelopen zondag liep ze voor het eerst mee met een hardloopevenement, de CPC loop in Den Haag. Ze ging er volledig voor: 10km uitlopen was haar doel!

Van eerste hardloopstapjes naar een doel

"In 2015 heb ik mijn eerste echte 'hardloopstapjes' gezet. Ik kwam nooit verder dan 100 meter en dat vond ik ontzettend demotiverend! Toch besloot ik mij in te schrijven bij de MeeùsRunClub. Na een paar maanden merkte ik dat alleen de trainingen vanuit Meeùs niet voldoende waren om écht beter te worden. Ik begon daarnaast met het programma van Evi (een app) en trainde 3 keer in de week. En toen ging het snel! Na 3 maanden liep ik al 5 km, maar mijn doel was om tijdens de CPC loop in Den Haag 10 km te lopen. Daar heb ik daarom keihard voor getraind!"

De dag van mijn eerste 10 km loop

"Ik voelde mij die dag behoorlijk gespannen. Zou het lukken of niet? Ik had een week daarvoor 10 km gelopen, maar het was voor mij geen garantie dat het nu weer zou lukken. Ook vond ik het idee dat er ongeveer 40.000 mensen meedoen aan de CPC loop erg indrukwekkend. De sfeer in de MeeùsRunClub lounge was gezellig. Alles was goed geregeld! Het is heel bijzonder om zoveel collega’s en klanten te zien die allemaal om hetzelfde doel aanwezig zijn."

Een vertrouwd gevoel

"Gespannen stond ik in het startvlak. 3..2..1.. Start! Het is heel verleidelijk om mee te gaan in het tempo van de andere lopers. Ik was gefocust om mijn doel te halen en probeerde mij af te sluiten van de buitenwereld. Het enige waar ik oog voor had waren de andere Meeùs deelnemers, zodra ik een Meeùs-shirtje zag voelde ik iets vertrouwds. Het voelde als één grote familie."

Te moe om een gat in de lucht te springen

"Dik tevreden kwam ik met een verhit gezicht aan bij de finish. Ik was zo blij dat het gelukt was! Als ik niet zo moe was geweest, had ik waarschijnlijk letterlijk een gat in de lucht gesprongen."

Een nieuw hardloopdoel!

"Na zo’n mooie ervaring heb ik direct zin om te trainen voor mijn volgende doel! Op 10 juli doe ik mee met de Champions Run in Amsterdam tijdens EK atletiek. Samen met een clubje collega’s train ik hiervoor. We hebben allemaal ons eigen doel en mijn doel is: 10 km binnen een uur!"

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: