Mobiel schade melden via de app

Geplaatst op : 30 maart 2016

Mobiel schade melden
Schade rijden is al vervelend genoeg en levert vaak ook nog een hoop rompslomp op. Op een schadeformulier moet u een hele rits aan gegevens invullen en ook het tekenen van de schade kan behoorlijk lastig zijn. Om het melden van een schade makkelijker te maken, ontwikkelde het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met de politie de MobielSchadeMelden-app.


Vervangt het Europees schadeformulier

De app vervangt het Europees schadeformulier. Momenteel kunt u schade nog melden via het schadeformulier, maar dit zal op termijn verdwijnen. Wanneer u straks een melding via de MobielSchadeMelden-app heeft verstuurd, hoeft u geen Europees schadeformulier meer te versturen. Ook wordt de melding automatisch doorgestuurd naar uw verzekeraar of leasemaatschappij.

Verkeersveiligheid

Het gemakkelijker melden van schade via een app moet ertoe leiden dat mensen vaker een schade registreren. Ook fietsers en voetgangers kunnen schade melden en er kan melding gemaakt worden van letselschade. Door alle ongevallen in kaart te brengen kunnen hulpdiensten en de overheid de verkeersveiligheid in Nederland verbeteren.

Voordelen MobielSchadeMelden-app

De app heeft als doel om schade melden gemakkelijker te maken.

  • De app vult automatisch uw gegevens in als u na het downloaden uw gegevens in de app heeft gezet
  • Het maken van een tekening is niet meer nodig. Foto’s volstaan! 
  • Uw verzekeringsmaatschappij ontvangt automatisch een melding van de schade.

Meer informatie over de MobielSchadeMelden-app
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: