Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een annuleringsverzekering?

Geplaatst op : 9 maart 2016
Mobiel

Een annuleringsverzekering voorkomt financiële zorgen wanneer u onverwachts een geboekte reis moet annuleren of onderbreken door omstandigheden zoals ziekte, overlijden of ontslag. Bij het afsluiten heeft u de keuze uit verschillende dekkingen en kunt u daarnaast kiezen voor een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken.

Keuze uit verschillende dekkingen

Wij bieden twee verschillende soorten annuleringsdekkingen aan. Beide bieden een uitkering bij het annuleren van de reis. Het verschil zit hem in de vergoeding bij het af- of onderbreken van de reis.

Annuleringsdekking
: U krijgt bij het afbreken van de reis een vergoeding naar verhouding uitgekeerd. Bijvoorbeeld: kunt u helemaal niet op reis door een verzekerde gebeurtenis, dan ontvangt u de volledige reissom (tot maximaal het verzekerde bedrag) vergoed. Dient u de reis halverwege af te breken, dan wordt de halve reissom vergoed. En breekt u een vakantie van 3 weken na 2 weken af, dan wordt 1/3 van de reissom vergoed.

Dubbel-zeker-annulering: De dubbel-zeker-annuleringsdekking is uitgebreider. Er wordt altijd een volledige uitkering gedaan, ongeacht het moment van stopzetten van de reis. Dit betekent dat ook bij het afbreken van de reis de volledige reissom (tot maximaal het verzekerde bedrag) wordt vergoed.

Wat is de voordeligste keuze voor u?

De annuleringsverzekering zit niet standaard bij uw reisverzekering. U kunt kiezen voor een kortlopende annuleringsverzekering of een doorlopende reisverzekering + annuleringsverzekering. De laatste variant is in de meeste gevallen goedkoper. Vaak al na één vakantie!

Rekenvoorbeeld:

Kortlopende annuleringsverzekering: een reis voor 2 personen met een totale reissom van ca. € 1.500,- per persoon van ongeveer 2 weken kost ca. € 200,-. Een aanvullende annuleringsdekking op de doorlopende reisverzekering van ca. € 1.500,- per persoon per reis (voor 2 volwassenen) kost ca. € 60,- per jaar (dus ook als u 2 of 3 keer per jaar een reis maakt, blijft de premie ca. € 60,-).

Voordelen van een doorlopende reisverzekering + annuleringsverzekering

U moet aan van alles denken als u op vakantie gaat. Maar wanneer u een doorlopende reisverzekering + annuleringsverzekering heeft, hoeft u in ieder geval niet na te denken over uw verzekeringen op reis. U bent namelijk het hele jaar door verzekerd!  
  • Goedkoper in premie 
  • U bent nooit te laat met afsluiten omdat de dekking al aanstaat 
  • Ook geldig voor weekendjes weg zolang u een overnachting geboekt heeft

Let op! Sluit uw annuleringsverzekering direct na het boeken af
Wanneer u een reis boekt, is het verstandig om zo snel mogelijk een annuleringsverzekering af te sluiten. De meeste reisverzekeraars hanteren namelijk een termijn van afsluiten binnen 7 dagen na boeking van de reis. Wanneer de dekking op uw doorlopende reisverzekering is meeverzekerd dan hoeft u nergens naar om te kijken.

Doorlopende reis + annuleringsverzekering     Kortlopende annuleringsverzekering   

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: