Een wetswijziging met gevolgen voor uw werknemer!

Geplaatst op : 23 mei 2016
Een wetswijziging met gevolgen voor uw werknemer!

Sinds 1 januari 2016 wordt de duur van de loongerelateerde WGA-uitkering stapsgewijs afgebouwd van 38 maanden naar maximaal 24 maanden. Dit hangt samen met de verkorting van de WW uitkeringsduur per diezelfde datum. Wat is het gevolg voor uw werknemer?

Is een werknemer langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt?

Dan komt hij in de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Gedurende een bepaalde periode ontvangt hij een loongerelateerde uitkering. Na deze periode ontvangt hij een vervolguitkering of loonaanvullingsuitkering. Uw medewerker kan dan fors in inkomen achteruitgaan.
Door de afbouw van de duur van de loongerelateerde WGA-uitkering ontvangt hij straks al na maximaal 24 maanden (in plaats van voorheen 38 maanden) de lagere vervolguitkering of loonaanvullingsuitkering.

Werknemersverzekeringen voor arbeidsongeschiktheid

Een aanvullende werknemersverzekering wordt door deze wetswijziging nog belangrijker en waardevoller voor uw werknemers. Door deze risico's collectief te verzekeren, garandeert u ze in geval van arbeidsongeschiktheid een aanvulling op het inkomen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Neem contact met ons op   

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: