"Je doel niet halen is geen ramp" blog door Erik den Dekker

Geplaatst op : 31 mei 2016
"Je doel niet halen is geen ramp" blog door Erik den Dekker

Erik den Dekker van ASN Autoschade Service Den Bosch is klant van Marcel van Tilburg en loopt regelmatig hard om zich fit voelen. Erik deed voor de tweede keer mee aan een evenement: de Vestingloop in Den Bosch. Afgelopen zondag wist hij zijn doel helaas niet te behalen, maar desondanks heeft Erik genoten van de geweldige sfeer tijdens de Vestingloop.

"Hardlopen kan je doen op het moment dat je het zelf wilt."

Ik loop iedere week 7 tot 8 kilometer wanneer het mij uitkomt. Hardlopen kan je doen op het moment dat je het zelf wilt. Ik ben gaan lopen, omdat ik fit wil zijn en conditie wil opbouwen voor de andere sport die ik beoefen: autosport. Voor de Vestingloop heb ik me niet speciaal voorbereid. Ik heb een loopstijlanalyse clinic in Helmond gevolgd van Marko Koers om mijn techniek aan te scherpen. Verder weet ik wat ik kan. Mijn doel was om tussen de 55-56 minuten te lopen.

Gezonde spanning

Ik doe mee aan de Vestingloop, omdat Marcel mij heeft uitgenodigd en het evenement in de buurt is. Van vorig jaar weet ik dat de MeeùsRunClub het goed voor elkaar heeft. De sfeer is gezellig, je spreekt wat mensen en het is een perfecte en strakke ambiance. Het is een prachtig evenement. Als ik opsta voel ik me niet anders dan anders, want ik weet wat me te wachten staat. Voor de start voel ik me toch ineens iets anders dan wanneer ik mijn trainingsrondje loop. De vele deelnemers in het startvak en de toeschouwers langs de kant; je wil toch lekker lopen. Ik krijg ineens een gezonde spanning!

Vestingloop Den BoschVeel inhalen met de tips van Marko Koers

Ik startte vrij laat in het vak, waardoor ik veel last had van de drukte op het parcours. Bij de start liep het al snel op een hoop. Ik was door de mensenmassa op een gegeven moment mijn maatje kwijtgeraakt. Toen ik op het 5 kilometerpunt bij Vught was, zat ik al op 33 minuten. Dat betekent dat ik op 1.06 uit zou komen! Dat is niet de bedoeling. Ik wist dat ik mijn doel van 55-56 minuten moest loslaten. Ruim 10 minuten inhalen op 5 kilometer is niet te doen. Ik ben mij gaan focussen op de tips die ik van Marko had gekregen. Minder zwaaien met mijn armen en goed voorover hellen. Het is nog lastig, maar in de toekomst ga ik daar zeker profijt van krijgen en kan ik stabieler lopen.

7 minuten ingehaald

Uiteindelijk ben ik uitgekomen op 59 minuten. De laatste 5 kilometer kon ik lekker doorlopen. Je doel niet halen is geen ramp, want ondertussen genoot ik volop van de geweldige sfeer langs het parcours. Volgend jaar doe ik zeker weer mee en in de tussentijd zorg ik dat ik fit blijf!

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: