KPN en Meeùs informeren over Meldplicht Datalekken

Geplaatst op : 26 mei 2016
KPN en Meeùs informeren over Meldplicht Datalekken

Meer dan 250 relaties van KPN en Meeùs hebben in mei het event Meldplicht Datalekken "De Next Steps" bezocht. KPN en Meeùs werken sinds maart samen bij de aanpak van datarisico's bij hun relaties.

Dat het allemaal zou snel zou gaan, had Maarten de Jonge (marketeer Zakelijk) niet verwacht: "Het onderwerp staat nu echt op de agenda bij directies en bestuurders. De Meldplicht Datalekken heeft bestuurders en directies wakker geschud. Daarom hebben we deze groep uitgenodigd."

"Wat is mijn verantwoordelijkheid?"

KPN en Meeùs informeren over Meldplicht Datalekken

Jeroen Jongenelen, Tactical Privacy Officer KPN, gaf onder andere inzicht hoe KPN zelf omgaat met de meldplicht bij datalekken. KPN was een van de eerste bedrijven die koos voor een structurele aanpak. Aanleiding was een 17-jarige die, alweer enige jaren geleden, het eigen netwerk van KPN hackte. Toen was het voor KPN alle hens aan dek.

Menno Sombroek, adviseur bij Meeùs, vertelde over de verzekerbaarheid van datarisico's. Sombroek: "Mijn presentatie gaf onder andere antwoord op de drie meest gestelde vragen van klanten: wat is mijn verantwoordelijkheid bij dit onderwerp, waar kan ik op worden aangesproken en sluiten mijn verzekeringen nog aan?"

"Ik ben nu al drie keer gehacked, maar kan iemand mij vertellen wat er van mij gestolen is en wat ik nu moet doen?"

In korte tijd hebben verzekeraars hun eisen voor het verzekeren van datarisico's aanzienlijk aangescherpt. Sombroek wil zijn relaties duidelijk maken hoe hoog deze eisen nu al zijn: "Bedrijven die alleen nog over beleid nadenken lopen achter. Daarom is het zo leuk dat wij, samen met KPN, praktische tips over preventiemaatregelen en verzekeren geven. Daar is echt behoefte aan. En daarom gaan we ook door met deze events."

De events zijn op een bijzondere locatie: het KPN Security Operations Centre te Hilversum. Hier zie je hoe KPN aan dataveiligheid werkt en welke maatregelen bedrijven nu nemen. Of zoals een bezoeker meegaf: "Ik ben nu al drie keer gehacked, maar kan iemand mij vertellen wat er van mij gestolen is en wat ik nu moet doen?"

Aanmelden voor toekomstige events

Wilt u uzelf opgeven voor een toekomstig event dan kan dat hier. We informeren u na de zomervakantie wanneer de nieuwe events plaatsvinden.

Aanmelden   

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: