Wat is uw pensioenregeling waard?

Geplaatst op : 23 mei 2016
Wat is uw pensioenregeling waard?

Pensioen blijft voor veel mensen een lastig onderwerp. Vaak weten uw werknemers niet waar ze moeten beginnen en doen ze niets. Voor werkgevers betekent dit dat de waarde van het geregelde en betaalde pensioen niet ervaren wordt. Hoe kan dit wel?

Vaak heeft uw medewerker meerdere werkgevers gehad. De leeftijd waarop de AOW ingaat, gaat snel omhoog. Verschillende pensioenen met verschillende pensioenleeftijden wordt normaal. Pensioen inzicht wordt mede daarom steeds belangrijker. Het doel van de Wet Pensioencommunicatie is het pensioenbewustzijn van uw werknemer te vergroten.

Hiervoor zijn door de overheid diverse initiatieven ontwikkeld. Denkt u hierbij aan Pensioen 123 dat per 1 juli de startbrief vervangt. Ook is er een Pensioenvergelijker voor werknemers. Hiermee kan hij pensioenregelingen in hoofdlijnen vergelijken, wat bijvoorbeeld belangrijk is bij een sollicitatie. Zo kan een werknemer de waarde van uw pensioenregeling goed beoordelen.

Geen persoonlijke informatie, dus minder interessant om te lezen

Pensioen 123 geeft alleen een algemene uitleg over uw pensioenregeling. Er wordt geen persoonlijke informatie gegeven. Dat maakt het lezen minder interessant. Het pensioenbewustzijn wordt door het lezen van de informatie gelukkig wel groter. Maar werknemers krijgen nog steeds geen volledig en persoonlijk inzicht. De noodzaak tot persoonlijke begeleiding blijft. Zowel tijdens het dienstverband als vlak voor de pensioendatum. Daarnaast is het de vraag of uw werknemer begrijpt welke waarde hij aan uw pensioenregeling moet hechten.

Hoe kunt u de waarde van uw pensioen onder de aandacht brengen?

U kunt uw werknemer helpen met zijn pensioen. Hoe doet u dat? Door samen met ons naar de praktische informatiebehoefte te kijken. Wat gebeurt er in het leven van uw werknemer? Wanneer moet hij iets doen of kiezen? En wat dan?

Voorbeeld 1: 55+
Uw werknemer van 57 jaar heeft concreet inzicht nodig in alle pensioenen en AOW gebundeld op zijn gewenste pensioendatum. En gekoppeld aan maandelijkse uitgaven zodat het netto besteedbaar inkomen helder wordt. Dit presenteren we in een duidelijk overzicht. Uw werknemer kan nu beslissen: is het genoeg? Wanneer kan ik met pensioen? Wat kan ik verwachten? Kan ik nu nog wat doen?

En voor u als werkgever: hoe belastbaar is deze werknemer nog? Kan hij straks bijvoorbeeld eerder met pensioen of parttime met pensioen?

Voorbeeld 2: met pensioen
Uw werknemer gaat met pensioen. Wij maken het netto besteedbaar inkomen duidelijk en bespreken alle keuzes rondom met pensioen gaan. Bijvoorbeeld om de eerste tijd een hoger pensioen en daarna een lager pensioen uit te laten keren. Of wel of niet kiezen voor nabestaandenpensioen. Met de juiste informatie en ons advies kan hij de juiste keuzes maken voor zijn pensioen.

Voorbeeld 3: trouwen of samenwonen
Uw werknemer gaat samenwonen. Is een nabestaandenpensioen gewenst? En is dat wel of niet geregeld? En hoe zit het met kinderen? Zijn deze van zijn partner of van beiden? Is er nog een ex-echtgenote/echtgenoot? Informatie is dan belangrijk en advies meestal nodig.

Conclusie

Door de overheidsinitiatieven wordt u zeker geholpen om uw werknemer meer pensioenbewust te maken. En hem te helpen met informatie op keuzemomenten. Maar dat is nog niet genoeg. De waarde van uw investering (en die van uw werknemer) in het pensioen wordt pas echt duidelijk in een persoonlijk gesprek. Dit is de beste manier om uw werknemer blijvend inzicht te geven. Samen met de adviseur kijken naar de persoonlijke keuzes en mogelijkheden. En u kunt zelf samen met uw werknemer kijken naar het moment van pensionering, waardoor u zowel aansluit bij uw eigen wensen als bij die van uw werknemer. Waardevol voor u en uw werknemer.

Voor meer informatie over ons stappenplan voor pensioencommunicatie kunt u contact opnemen met uw adviseur of relatiebeheerder.

PensioenPod

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: