Blog | Hardloopverslag Zevenheuvelenloop van Laurens Bos


Fabiënne van Vliet

Fabienne van Vliet

Diëtist en food blogger
van de MeeùsFitClub

Geplaatst op : 24 november 2016

Blog | Hardloopverslag Zevenheuvelenloop van Laurens Bos

Laurens Bos, eigenaar van Vouwwagenzaak in Zeist, liep ondanks de voorspelde storm en regen afgelopen zondag mee met de Zevenheuvelenloop. Bij het evenement aangekomen bleek dat ook de andere échte hardlopers zich niet gek hadden laten maken door wat regen en wind. Het was druk als altijd! Wij waren benieuwd hoe Laurens de Zevenheuvelenloop ervaren heeft, dus stuurden we onze blogger Fabiënne op pad.

"Hardlopen is voor mij ontspanning naast mijn werk"

"Hardlopen is een hobby. Ik loop graag twee à drie keer per week als ontspanning naast mijn werk. Een jaar of twee geleden heeft een vriend en medewerker van Meeùs, Richard Fluit, mij meegenomen naar de halve marathon van Egmond en sindsdien heb ik de smaak te pakken. Ik doe nu graag mee met grote hardloopevenementen.

Hardlopen als ondernemer is een uitdaging

In maart ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Daarom stond hardlopen deze zomer op een lager pitje. Wel had ik me ingeschreven voor de Zevenheuvelenloop, als stok achter de deur. Je wilt toch een leuke tijd neerzetten! Helaas lukte het door de drukte niet om drie keer per week hard te lopen, wat ik graag had gewild. Eén tot twee keer per week lukte gelukkig wel.

Spannend of het door zou gaan…

In de auto onderweg was het even spannend of het evenement zou doorgaan. Er werd namelijk noodweer aangekondigd op de radio. Maar al snel las ik op Twitter dat de loop niet werd afgeblazen. Tijdens de run bleef het droog en waaide het niet hard. Alleen het laatste stukje op de golfbaan waar de wind er van de zijkant in kwam, was echt doorbijten. Ik was blij toen ik de finish haalde. Mijn hamstrings en kuiten waren inmiddels toch wat stijf.

"1.20 is toch een prima tijd!"

Ik heb vorig jaar 1.15 gelopen. Dit jaar wilde ik dat verbeteren door tussen de 1.10 en 1.15 te lopen. Een paar weken geleden heb ik dat maar uit mijn hoofd gezet, omdat ik wist dat dat niet meer ging lukken. Uiteindelijk heb ik een tijd van 1.20 gelopen. Ik moest wel even omschakelen omdat ik normaal gesproken één van de snellere lopers ben. Maar achteraf denk ik: 1.20 is toch harstikke snel voor 15 km? Een prima tijd!

"De Zevenheuvelenloop is één van de leukste runs"

Meedoen met de Zevenheuvelenloop is een echte aanrader. Het parcours langs de Zevenheuvelweg met al die toeschouwers, de golfbaan en het laatste stuk waar je nog even gas kan geven omdat het dan naar beneden gaat, maakt het één van de leukste runs! Na afloop heb ik heerlijk wat gegeten bij de MeeùsRunClub en een biertje gedronken. Ik kwam voldaan thuis.

Een volle hardloopagenda

Mijn hardloopagenda is alweer aardig volgepland. Ik ga meedoen aan de halve marathon van Egmond en de Florijn winterloop in januari. Ik ben dus van plan om het hardlopen weer lekker op te pakken nu ik in een wat rustigere periode ben beland met werk. En daar heb ik veel zin in!"

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: