Het belang van een collectieve aanvullende zorgverzekering

Geplaatst op : 24 november 2016
Ruzie

Steeds meer huishoudens besparen op de aanvullende zorgverzekering. Ze kiezen voor een beperktere dekking. Daarnaast heeft maar liefst 15,7% van de verzekerden geen aanvullende verzekering. Dat meldt de 'Zorgthermometer Verzekerden in beeld' 2016.

Deze keuze van uw medewerkers heeft invloed op de verzuimkosten van een bedrijf. Dat kunt u oplossen met een collectieve zorgverzekering. Zo creëert u een win-win situatie voor de werkgever en de medewerkers.


Oorzaken verzuim

Twee van de belangrijkste oorzaken van verzuim zijn klachten aan het bewegingsapparaat en psychische problemen. Fysiotherapie en psychologische hulp liggen dan voor de hand. Maar de kosten van deze behandelingen meestal vergoed vanuit een aanvullende verzekering. En juist daar wordt vaak op bespaard.


Heeft uw medewerker geen aanvullende verzekering?

Dan moet deze medewerker zelf de behandelingen bij de fysiotherapeut of psycholoog betalen. Dit geldt ook voor behandelingen door een psycholoog als er sprake is van werk gerelateerde klachten of relatieproblemen. In de praktijk leidt dit vaak tot de keuze om zich niet te laten behandelen. Dat kan vervelend zijn voor de werkgever, omdat dit leidt tot een langere verzuimduur. Natuurlijk kunt als werkgever de behandeling voor uw medewerker betalen, maar ook dat leidt tot extra kosten.

Met een door u geregelde goede aanvulling op een collectief zorgcontract kunt u dit risico beheersen. Uw medewerkers kunnen met een collectief zorgcontract via uw bedrijf een betere en/of goedkopere aanvullende verzekering regelen. Dat betekent dat de kosten van fysiotherapie en de psychologische hulp verzekerd worden. Dan wordt er wel een behandeling gevolgd en dan is de medewerker weer sneller aan de slag. Dat bespaart extra kosten van verzuim.


Meer weten?

Op Meeus.com/enjij vertellen we hoe u een collectieve aanvullende zorgverzekering regelt.

Naar Meeus.com/enjij   

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: