Blog | De 4 mijl van Janine Janssens van FC Groningen

Geplaatst op : 11 oktober 2016
Foto 4 mijl Groningen 2016 van Janine Janssens

Janine Janssens, personeelsfunctionaris bij FC Groningen, liep dit jaar voor de tweede keer mee met de 4 mijl in Groningen. Hoewel de voorbereiding er dit jaar bij inschoot, heeft Janine de 4 mijl met plezier uitgelopen. Fabienne, onze diëtist, vroeg haar hoe ze de run ervaren heeft.

Hoe was je voorbereiding?

"Het was de tweede keer dat ik meedeed aan de 4 mijl in Groningen. Vorig jaar had ik mij ontzettend goed voorbereid op de run door drie keer per week hard te lopen. Dat had ik mij voor dit jaar ook ten doel gesteld, maar helaas schoot de voorbereiding er helemaal bij in door de drukte op het werk. Ik had al sinds begin dit jaar niet meer hardgelopen!"

Oef! Had je het event dan niet liever over willen slaan?

4 Mijl Groningen 2016 - Groepsfoto

"Ondanks de slechte voorbereiding heb ik mij dit jaar toch laten overhalen om mee te doen. Stiekem wilde ik het eigenlijk ook niet missen, omdat het een fantastisch leuk evenement is. Om de zoveel honderd meter zit er een bandje muziek te spelen en langs de kant staan ontzettend veel mensen. De MeeùsRunClub had het dit keer ook weer zo goed georganiseerd. Je wordt bij binnenkomst onthaald en gaat allemaal even op de foto. Er doen veel MeeùsRunClub-leden mee en samen heb je allemaal één doel, namelijk die 4 mijl lopen. Dat is gewoon harstikke gezellig en motiverend. Ik weet het nu al zeker: ik doe volgend jaar weer mee!"

Hoe verliep de wedstrijd?

Foto 4 Mijl Groningen 2016 Janine Janssens

"'s Ochtends regende het, maar toen ik aan de beurt was, begon de zon te schijnen. De run ging mij goed af, maar het laatste stukje had ik het wel even zwaar. Als je denkt dat je bijna bij de finish bent, gaat het de laatste 500 meter steil omhoog. Daar had ik het dit jaar moeilijker mee dan vorig jaar. Uiteindelijk heb ik er ongeveer 45 minuten over gedaan. Dat is een langzamere tijd dan vorig jaar, daar baal ik wel een beetje van. Maar als je zonder voorbereiding de eindstreep haalt, vind ik het eigenlijk toch wel een prestatie van mijzelf!"

En, trek je voortaan weer vaker je hardloopschoenen aan?

"Ik ben nu weer helemaal enthousiast over het hardlopen. Hardlopen is gewoon heerlijk en ik heb het gemist. Ik zou heel graag nog een keer meelopen met de Zevenheuvelennacht. Dit jaar gaat dat niet meer lukken, maar ik ga het hardlopen weer oppakken en dan ga ik het volgend jaar zeker proberen."

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: