Hardloopblog Alfons Geerts | "Alles onder de 1.45 was eigenlijk goed voor mij"

Geplaatst op :

Blog Breda Singelloop Alfons Geerts

Alfons Geerts, paardenarts bij eDigit Mobiel Paardenonderzoek, liep afgelopen weekend zijn eerste halve marathon tijdens de Bredase Singelloop. Wij vroegen hem natuurlijk hoe hij de halve marathon heeft ervaren.

Lopen door de mooie stad van Breda

"Het is de tweede keer dat ik meedeed met de Bredase Singelloop. Vorig jaar liep ik 10 km en dit jaar voor het eerst een halve marathon. Ik vind het een prachtig evenement, door het mooie centrum en door alle singels van Breda. Het is gewoon een heel mooie stad om te zien en dat maakt deze loop zo mooi. Het hardlopen met de MeeùsRunclub maakt het nog leuker. De sfeer onder de leden is altijd heel positief!"

"Drie keer per week hardlopen als voorbereiding"

"Een halve marathon vraagt om een goede voorbereiding. En dat nam ik heel serieus. Ik trainde ongeveer drie keer per week. Standaard in mijn wekelijkse trainingsschema zat een langere afstand van 12 tot 18 km en twee korte afstanden van 6 tot 8 km. Daarnaast ben ik een stuk of vijf keer naar de trainingen van de MeeùsRunclub geweest. Hierdoor had ik echt het gevoel dat het zou gaan lukken!"

Blog Breda groep

"Alles onder de 1.45 was eigenlijk goed voor mij"

"De 10 km heb ik al zo’n acht keer gelopen. Meestal loop ik deze afstand in 42-45 minuten. Ik wilde een uitdagend doel stellen voor mijn eerste halve marathon, maar ik besloot ook om het rustig aan te doen. 1.45 vond ik een mooie tijd. In het startvlak begon het helaas te regenen. Hierdoor kreeg ik het koud en het is nooit fijn om koud van start te gaan. Gelukkig merkte ik hier na een tijdje lopen niks meer van. En wat een geluk! Halverwege het parcour begon de zon zelfs te schijnen. Uiteindelijk liep ik een tijd van 1.41 uur en 30 seconden. Toch wel trots, want ik had mijn doel behaald."

"Stiekem twijfel ik over een hele marathon"

"Eind oktober loop ik mee met de Brabantse Marathon. Mijn eerste halve marathon ging zo goed waardoor ik nu stiekem twijfel om een hele marathon te lopen. Dat wordt dan wel echt een behoorlijke uitdaging. Na een weekje rust begin ik volgende week weer lekker met hardlopen en kijk dan weer verder. Of het nu een halve of een hele marathon wordt, genieten doe ik hoe dan ook!"

Sfeerimpressie van de Bredase Singelloop

Alweer voor het 4e jaar op rij was de MeeùsRunClub aanwezig in Breda. De zon liet zich zelfs zien, ondanks het voorspelde slechte weer. En het allerbelangrijkste: alle 140 deelnemers behaalden de finish met een lach. Benieuwd naar de foto’s? Neem een kijkje op de Facebookpagina van de MeeùsRunClub.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: