5 tips voor het kopen van goede wandelschoenen

Geplaatst op : 18 april 2017

wandelschoenen

Er is niets zo vervelend tijdens een lange wandeling als blaren. Daarom is het van groot belang dat je de juiste schoenen koopt. Maar waar moet je letten bij het kopen van nieuwe wandelschoenen? We geven in dit artikel 5 tips.

Maat

Het lijkt voor de hand liggend om de maat te kiezen die je dagelijks draagt. Toch kun je wanneer je wandelschoenen gaat kopen in de meeste gevallen beter kiezen voor een maatje groter. Je voeten zwellen namelijk in de loop van de dag als je een lange wandeling maakt.

Sokken

Als je naar de winkel gaat om wandelschoenen te passen, neem dan de sokken mee die je normaal ook draagt tijdens het wandelen. Deze zijn vaak iets dikker dan je normale sokken. Wanneer je je wandelsokken draagt tijdens het passen, is de kans op een geslaagde aankoop dus grot

Vrij bewegen

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je vrij kunt bewegen in je schoenen. Strik de veters goed en controleer vervolgens om je je tenen vrij kunt bewegen. Je tenen mogen de voorkant van de schoen niet of nauwelijks raken. Probeer dit ook uit met een afdaling, de meeste buitensportzaken hebben hier een helling voor aangelegd.

Schuiven

Kun je vrij bewegen? Dan is de volgende stap om te controleren of je niet té vrij kunt bewegen. Je voet mag niet schuiven in de schoen. Let ook op je hiel, als die op een neer gaat, is de kans op blaren groot.

Probeer meerdere schoenen

Ook als je denkt dat de eerste schoen meteen de perfecte schoen is, is het slim om toch nog een andere maat of ander merk te passen. Het is zonde als je achteraf spijt krijgt van je aankoop, omdat je te snel een keuze hebt gemaakt.
Lees meer over: