De MeeùsFitClub heeft voor ieder wat wils. Welke sport past bij mij?

Geplaatst op : 11 april 2017

Welke sport past bij mij

Bewegen en sporten zijn goed voor jou als ondernemer en daarmee direct voor je bedrijf. In mijn eerste blog geef ik je enkele voordelen van de activiteiten die de MeeùsFitClub aanbiedt: hardlopen, fietsen en wandelen. Welke sport past bij jou?

Hardlopen

Hardlopen is een heerlijke, toegankelijke en snel te leren sport. Je hebt weinig nodig om te gaan lopen. Je kan direct uit je werk, in je lunchpauze of bij ochtendgloren je schoenen aantrekken en je kilometers maken. Doorzettingsvermogen, een trainingsschema en goede hardloopschoenen is alles wat je nodig hebt om een hardloper te zijn. Een geringe investering voor wat je ervoor terugkrijgt. Je gewrichten worden sterker én hardlopen verzekert je van een dijk van een conditie. Met de MeeùsFitClub kun je met leuke evenementen meelopen, zo heb je direct en doel om voor te trainen. En ben jij niet benieuwd naar die runners high waar iedere loper het altijd over heeft?Wielrennen

Als de zon zich laat zien, dan komen de fietsen tevoorschijn. Je kunt fietsen in een groepje of er solo op uittrekken. Tijdens het fietsen komen landschappen voorbij, wat goed is voor het ontspannen van je zintuigen. En toch werk je actief aan het versterken van je core en beenspieren. Je kan een racefiets aanschaffen bij de betere fietswinkel en het zo gek maken als jij van de sport bent. Zorg ervoor dat je fiets goed is afgesteld op jouw lijf, dan heeft wielrennen een positieve impact op je onderrug. Voor de meer gevorderde fietser zorgen tourtochten, vaart spelen (fartlek) of intervallen voor afwisseling. Wat niet alleen leuk is, maar ook elke keer een echte uitdaging vormt. Beginnende fietsers kunnen gemakkelijk starten door een aantal keer per week 15 tot 20 kilometer op lage intensiteit te fietsen. Op je racefiets naar je werk betekent lekker fris en wakker op je werk te verschijnen. En trots dat je alweer een aantal kilometer in de benen hebt.Wandelen

Enorm ontspannend en toch ook doorbijten. Tijdens het wandelen heb je alle tijd om de omgeving in je op te nemen en rustig adem te halen. Wandelen of ‘hiken’ doe je in een bosrijke omgeving. Je loopt wisselt verhard en onverhard en beklimt heuveltjes. Je moet je weg zien te vinden, dus houd de kaart er maar bij. De gezondheidsvoordelen van wandelen zijn talrijk. Zowel lichamelijk maar zeker ook mentaal verbeter je met wandelen je basisuithoudingsvermogen en je wilskracht. Je trekt er in een groepje op uit of gaat lekker alleen genieten van de rust en stilte. Wandelen combineer je met krachtoefeningen om je gewrichten en spieren sterk te houden. Dit helpt je om makkelijk meer afstand af te leggen en daardoor steeds meer mooie plekken te ontdekken.

Coachingstraject

Is fietsen jouw sport en ga je meedoen aan Limburgs Mooiste? Samen met Meeùs bied ik twee coachingstrajecten aan. Volg onderstaande stappen om naar Limburgs Mooiste begeleid te worden. Stuur de MeeùsFitClub een privébericht op Facebook of Twitter en beschrijf daarin je doel en ervaring met wielrennen en dan neem ik binnenkort misschien wel contact op met jou om je verder te helpen in je weg naar Limburgs Mooiste.