Interview met hardloper Jan Nijland over de 10 kilometer tijdens de Marathon van Enschede

Geplaatst op : 25 april 2017
Jan Nijland en Ivonne Wiegerink

Ruim 10.000 hardlopers verzamelden zich afgelopen zondag in Enschede om mee te lopen met 49e editie van de Marathon van Enschede. Ook Jan Nijland (50), eigenaar van Maison Manon, besloot na een enthousiaste uitnodiging van zijn Meeùs-contactpersoon Ivonne Wiegerink dit jaar weer mee te lopen met de MeeùsFitClub.

Het is het vierde jaar op rij dat hij de 10 kilometer van de Marathon van Enschede liep. Ondanks dat het weer een beetje tegenviel, was het toch een geslaagde dag voor Jan Nijland. Hij vertelde onze blogger Fabiënne hoe hij de run en de organisatie van de MeeùsFitClub ervaren heeft. 

Waarom heb je opgegeven voor de Marathon van Enschede?

Ook dit jaar werd ik weer uitgenodigd door mijn accountmanager bij Meeùs, Ivonne Wiegerink. Ivonne is een heel positief persoon om mee te werken, die van doorpakken houdt. Dat zorgt ervoor dat ik mij geen zorgen hoef te maken op het gebied van verzekeringen voor mijn bedrijf. Daarnaast is Ivonne altijd erg enthousiast over de hardloopevenementen van Meeùs en verzamelt dan een groepje om haar heen om mee te lopen met de run. Ik vind het dan ook harstikke leuk en gezellig om mee te lopen.

Hoe heb je je voorbereid op de 10 kilometer run?

Ik loop één keer per week een uur hard en dan loop ik ongeveer 12 kilometer. Hardlopen is voor mij meer voor erbij en omdat ik het lekker vind om te doen, maar ik stel mijzelf geen doelen. Naast het hardlopen doe ik aan tennis en daar ben ik best fanatiek in!

Hoe heb je de Marathon van Enschede dit jaar ervaren?

Ik verscheen aan de start met een zonnetje en het was weer gezellig druk! Door de grote mensenmenigte die staat te kijken ga ik toch elke keer weer te snel van start en dat begon ik wel te voelen toen ik zo’n 4 à 5 kilometer had gerend. Tijdens de run verdween het zonnetje en werd het toch best koud. Bij de finish aangekomen begon het zelfs licht te regenen. Dit alles maakte wel dat ik het wat moeilijker had dan normaal. Maar uiteindelijk heb ik er 52 minuten over gedaan, dus dat vind ik voor mijn leeftijd een prima prestatie! 

Wat vond je van de organisatie van de MeeùsFitClub?

Rond 9.30 uur kwam ik aan bij de Meeùs Lounge waar we verzamelden. Er stonden drankjes en schalen met broodjes klaar. Vlak voordat we vertrokken, maakten we nog even een groepsfoto met alle 10 kilometer lopers. De sfeer is altijd goed onder elkaar, je maakt een praatje en deelt wat ervaringen terwijl je naar de start loopt. Ook na afloop van de run, kon ik weer lekker opwarmen met een bord pasta in de lounge. Ik kan niet anders zeggen dan dat het weer super geregeld was door de MeeùsFitClub!

Heb je nog hardloopplannen voor komend jaar?

Ik ben nogal honkvast en doe altijd mee met de twee hardloopevenementen in Enschede. Voor dit jaar komt er dus nog de Singelloop in Enschede aan op 10 september. Daarnaast blijf ik lekker elke week lopen, maar dat doe ik puur voor mijzelf!

Loop jij volgende keer ook mee met de MeeùsFitClub?
Bekijk onze evenementenkalender

Jan Nijland

Lees meer over: