Is de barbecue meeverzekerd op de inboedelverzekering?

Geplaatst op : 7 april 2017

barbecue

Het is weer volop lenteweer en de eerste barbecue-avonden zijn al weer achter de rug. U heeft de barbecue wellicht ook al weer in de tuin staan en de tuinmeubels op hun plek gezet. Maar zijn de barbecue en de meubels eigenlijk verzekerd op uw inboedelverzekering?

Geen meubelstuk

De barbecue valt niet onder de inboedelverzekering, dit omdat een barbecue niet beschouwd kan worden als meubel. “Een meubel heeft immers als doel om een interieur aan te kleden terwijl een barbecue een gebruiksvoorwerp is waarmee voedingsproducten worden bereid door deze te roosteren”, zo werd onlangs geoordeeld door het Kifid.

Afgesloten schuur

Tafels, stoelen, banken en parasols vallen wel onder de noemer meubilair en zijn dus verzekerd op uw inboedelverzekering. In sommige gevallen is een buitenkeuken wel meeverzekerd, maar het gaat dan om een vaste buitenkeuken en dus niet om een mobiele barbecue. Controleer hiervoor altijd goed uw polisvoorwaarden. Mobiele barbecues kunt u het beste uit het zicht zetten en wanneer ze afgekoeld zijn, opbergen in een afgesloten schuur.
Lees meer over: