Voorkom paspoortfraude, maak een veilige kopie

Geplaatst op : 26 april 2017
inchecken hotel

Op vakantie vinden we het heel normaal om een kopie van ons paspoort af te geven. Bijvoorbeeld in het hotel of op de camping. Maar wist u dat dat heel gevaarlijk kan zijn?

Een volledige kopie van uw paspoort vergroot namelijk de kans op identiteitsfraude. Voorkom dat criminelen misbruik maken van uw gegevens en maak een veilig kopie van uw paspoort!

Paspoortfraude

Een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs afgeven, lijkt misschien onschuldig. Helaas komt het steeds vaker voor dat criminelen er met persoonsgegevens vandoor gaan. Met uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN) kunnen zij allerlei diensten en zelfs dure leningen afsluiten op uw naam. Zonder dat u daar meteen van op de hoogte bent. Als u de hoge rekeningen vervolgens ontvangt, is het dus al te laat. 

Maak een veilig kopie met de KopieID app

Om identiteitsfraude te voorkomen heeft de Rijksoverheid een handige app gelanceerd, de KopieID app. Deze is te downloaden in de App Store en Google Play Store. Met de app kunt u eenvoudig een foto van uw paspoort maken en met uw vinger gegevens onzichtbaar maken. De app voegt een watermerk toe aan de foto, zodat duidelijk is dat het om een kopie gaat. De foto kunt u vervolgens printen of bijvoorbeeld per mail versturen naar het hotel waar u verblijft. Zo kunt u op een veilige manier een kopie van uw identiteitsbewijs afstaan en zorgeloos genieten van uw vakantie.