Voorlopig geen flexibele AOW-ingang

Geplaatst op : 6 april 2017
Voorlopig geen flexibele AOW-ingang

Het wetsvoorstel 'Flexibilisering ingangsdatum AOW' is niet door de Tweede Kamer aangenomen. Dit wetsvoorstel zou het mogelijk maken om de AOW-uitkering eerder of later te laten ingaan dan de wettelijke AOW-leeftijd. Afhankelijk van de keuze zou de AOW-uitkering dan lager (bij vervroegen) of hoger (bij uitstel) worden. Wat betekent dit voor de toekomst van de AOW?

Waarom is dit voorstel niet aangenomen?

Veel partijen hadden in hun verkiezingsprogramma opgenomen dat de AOW-leeftijd op de een of andere manier flexibel moet worden. Toch is het niet gelukt om voor dit voorstel voldoende steun te vinden. Hoe is dat mogelijk? In het voorstel krijgen mensen een keuze over de ingangsdatum van hun AOW. Wanneer men kiest voor een eerdere ingangsdatum, wordt de uitkering met 6,5% gekort. Kiest men voor een latere ingangsdatum, dan wordt de uitkering verhoogd. Bij partijen leeft de angst dat met name mensen met weinig of geen aanvullend pensioen bij een keuze voor vervroeging van de AOW-ingangsdatum onder het sociaal minimuminkomen zouden komen.

Flexibele AOW nog niet helemaal van de baan

Ondanks dat het voorstel nu verworpen is, is de flexibele AOW nog niet helemaal van de baan. De regering doet onderzoek naar de toegevoegde waarde van een flexibele AOW. Met name voor mensen voor wie langer doorwerken niet mogelijk is, willen de meeste politieke partijen een oplossing om de AOW eerder in te laten gaan.

Wat kunnen werknemers doen die eerder willen stoppen met werken?

Werknemers die eerder dan de AOW-leeftijd willen stoppen met werken, moeten de periode tot de AOW-leeftijd met andere inkomsten overbruggen. Bijvoorbeeld door het pensioen dat via de werkgever is opgebouwd eerder in te laten gaan. Werknemers hebben dan wel goed inzicht nodig in de hoogte van hun pensioenaanspraken bij het vervroegen van de ingangsdatum.

Lees meer over:

Deel dit bericht

Delen is niet mogelijk. Wijzig cookie instellingen
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: