Welke impact hebben onverzekerde schades op uw bedrijf?

Geplaatst op : 5 april 2017
Claimshandling

Wanneer uw schade niet verzekerd is of onder het eigen risico blijft, regelt u alles zelf. U meldt de schade, u herstelt de schade of laat deze herstellen. U onderhoudt contact met de verzekeraars en probeert eventueel de schade te verhalen. Veel werk waar u niet op zit te wachten. Zo kost schade vaak meer dan alleen het geclaimde bedrag.

Hoeveel kost het u om schade zelf te behandelen?

Geld
Ten eerste zijn er natuurlijk de kosten van de schadeclaim zelf. Maar de claim direct betalen is zeker niet altijd de goedkoopste oplossing. Herkent u een onterechte schadeclaim? En hoe bepaalt u of een geclaimd bedrag redelijk of (veel) te hoog is? Er is kennis en kunde voor om bij een schade het optimale resultaat te behalen voor uw bedrijf. Tegelijkertijd wil u ervoor zorgen dat alle partijen krijgen waar ze recht op hebben, zodat goede relaties in stand blijven.

Tijd
Schade betekent vaak een onderbreking van uw werk. Hoe zorgt u ervoor dat dit niet te lang duurt? Door de schade snel te herstellen en af te handelen met de betrokken partijen. Maar dit neemt tijd in beslag van uw werknemers. Schadebehandeling is waarschijnlijk niet hun dagelijks werk en gaat dus ten koste van hun eigen werk. U bent er bij gebaat dat uw werknemers kunnen blijven doen waar zij het meest waardevol zijn voor uw bedrijf.

Energie
Zijn uw werknemers in staat om zelf verweer te voeren tegen aansprakelijkheidsclaims? Zeker wanneer er advocaten in het spel zijn, vergt dit veel van hun aandacht en energie. Voor het behandelen van schade is veel kennis nodig. Kennis die uw werknemers waarschijnlijk zelf niet in huis hebben. Het is nodig om u te verdiepen in de verzekeringstechnische en juridische aspecten. Ook dat kost tijd.


'Wilt u ook een oplossing voor al uw schades?'

Met claimshandling heeft u één aanspreekpunt voor al uw schades. Uw vertrouwde schadebehandelaren nemen u de zorg voor uw schades graag uit handen. Met claimshandling bespaart u tijd, geld en energie.

Lees meer over claimshandling

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: