Het belang van de Schadeverzekering voor Inzittenden bij uw autoverzekering

Geplaatst op : 31 augustus 2017
auto huren

Stel: u bent de bestuurder van uw auto en gaat met uw familie op stap. En onderweg krijgt u onverhoopt een ongeluk. Dankzij de schuldloze derde regeling is voor uw passagiers dan alles goed geregeld. Zij kunnen hun schade vrijwel altijd direct afhandelen, ongeacht wie het ongeluk heeft veroorzaakt. Voor u als bestuurder ligt dat anders. Als u aansprakelijk bent, bent u alleen verzekerd als u een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) heeft.

Uw zorgverzekering dekt niet alle kosten

Jaarlijks raken zo’n 65.000 verkeersdeelnemers gewond bij een ongeval. Wanneer u als bestuurder zelf aansprakelijk bent voor het ontstaan van een ongeval kunt u letsel- en materiële schade niet verhalen, tenzij u een Schadeverzekering voor Inzittenden heeft. Een Schadeverzekering voor Inzittenden vergoedt letselschade en materiële schade.

Zonder Schadeverzekering voor Inzittenden bent u als bestuurder alleen verzekerd via uw zorgverzekering. In veel gevallen biedt uw zorgverzekering onvoldoende dekking. Denk maar eens aan behandelingen bij de fysiotherapeut. Hiervoor vergoedt uw zorgverzekering meestal een maximum aantal.

Wat vergoedt de Schadeverzekering voor Inzittenden?

Naast fysiotherapie vergoedt de Schadeverzekering voor Inzittenden de kosten die u maakt voor bijvoorbeeld hulp in de huishouding, vervoer van de plek van het ongeval, smartengeld en uitvaartkosten. Ook wordt materiële schade vergoed, zoals schade aan uw kleding, bagage en andere spullen in de auto. Schade aan de auto zelf wordt niet vergoed vanuit de Schadeverzekering voor Inzittenden. Deze vergoeding is afhankelijk van de algemene dekking van uw autoverzekering.

Advies

Wilt u advies over de Schadeverzekering voor Inzittenden, of wilt u weten of u deze dekking al op uw polis heeft? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Bel: 088 810 81 00   

Whatsapp: 06 12 55 44 45    

Bekijk onze autoverzekering

Lees meer over: