De mooiste winterwandelingen over Klompenpaden

Geplaatst op : 15 december 2017
Wandelen in de sneeuw

Afgelopen week konden we genieten van de meest schitterende sneeuwlandschappen. Dan wil je toch het liefst een mooie wandeling maken? Om vervolgens op te warmen met een grote kop warme chocolademelk. Als je een écht speciale winterwandeling wilt maken, ga dan eens voor een Klompenpad!

Wat zijn Klompenpaden?

Geen zorgen, je hoeft geen klompen aan en mag gewoon je wandelschoenen aanhouden. Sterker nog, het is belangrijk dat je goede schoenen aantrekt. Je wandelt namelijk door afgesleten paden in weilanden en overbrugt soms een slootje of beekje via een loopplank. De Klompenpaden liggen in rustige gebieden, zodat je in alle rust kunt genieten van het winterlandschap.

Waar vind ik Klompenpaden?

Je vindt Klompenpaden vooral in de provincies Utrecht en Gelderland. Inmiddels zijn er meer dan 100 klompenpaden in verschillende lengtes: van 3,5 kilometer tot 17 kilometer. Per route vind je meer informatie over de bewegwijzering, bereikbaarheid en horecagelegenheden die je onderweg tegenkomt. Ook lees je de ervaringen van eerdere wandelaars.

Nieuwe wandelschoenen

Wil je wel eens zo’n Klompenpad proberen, maar heb je nog nieuwe wandelschoenen nodig? Dan kun je terecht bij onze partner Wandel-Geest.nl. Maak gebruik van de code ‘MEEUS01’ en ontvang 10% korting.
Lees meer over: