Vuurwerkschade: zo is dat verzekerd!

Geplaatst op : 15 december 2017
Vuurwerk

Het is vaak een schitterend gezicht. De vele kleuren van het siervuurwerk en de enthousiaste gezichten van de kinderen als ze voor het eerst een pijl mogen afsteken. Toch zorgt al dat vuurwerk helaas ook voor veel schades. Afgelopen jaarwisseling liep het totale schadebedrag op tot ongeveer 13 miljoen euro. Wij kregen vorig jaar 520 meldingen van vuurwerkschade. Gelukkig is vuurwerkschade meestal gedekt via één van uw verzekeringen. Als u zelf vuurwerkschade heeft of dat bij een ander veroorzaakt.

Iemand in mijn gezin heeft schade veroorzaakt

Heeft u of bijvoorbeeld één van uw kinderen per ongeluk schade veroorzaakt aan spullen van anderen tijdens het afsteken van vuurwerk? Dan is deze schade verzekerd via uw aansprakelijkheidsverzekering.

Ik heb schade door vuurwerk

Heeft u zelf schade aan uw auto, spullen of woning door vuurwerk? Neem dan contact op met uw verzekeraar. De meeste schade wordt namelijk gewoon vergoed.

Schade aan uw auto

Bijna 40 procent van alle vuurwerkschade die gemeld wordt, betreft een schade aan een auto. Meestal ontstaat de schade per ongeluk, maar vuurwerkschade door vandalisme is soms ook de oorzaak. Is de schade per ongeluk ontstaan? Dan is deze verzekerd via uw autoverzekering als u een Beperkt Casco of Volledig Casco-dekking heeft. Schade door vandalisme is alleen gedekt via een Volledig Casco-dekking.

Heeft u alleen een WA-verzekering voor uw auto? Dan keert uw verzekeraar helaas niets uit. Deze keert namelijk alleen uit als u zelf schade veroorzaakt aan anderen. Als u weet wie de dader is, kunt u wel proberen om de schade te verhalen.

Schade aan kleding of spullen in uw woning

Heeft u per ongeluk een gaatje in uw jas gebrand tijdens het afsteken voor vuurwerk, of is er schade ontstaan aan uw meubels omdat er bijvoorbeeld vuurwerk naar binnen is gevlogen? Dan is deze in de meeste gevallen verzekerd via uw inboedelverzekering.

Schade aan uw woning

Schade aan uw woning zelf, zoals een gesprongen ruit of een verbrande deur, is verzekerd via uw opstalverzekering. Net zoals gesmolten of verschroeide spullen. Ook als u alleen de basisdekking via ons heeft afgesloten.

Wilt u vuurwerkschade melden? Doe dat eenvoudig online.

Meld uw schade