Romantisch sporten op Valentijnsdag

Geplaatst op : 14 februari 2017
Samen sporten

Heb jij een romantisch dagje met je geliefde op de planning tijdens Valentijnsdag, maar wil je weleens wat anders dan samen uiteten of naar de bioscoop? Uit onderzoek blijkt dat sporten met je partner de aantrekkingskracht en het plezier in je relatie vergroot en het óók nog eens makkelijker maakt om jouw sportdoelen te bereiken. Reden genoeg om je samen in het zweet te werken! Onze blogger Fabiënne helpt je op weg met tien ideeën voor romantische sportieve uitjes die niet alleen leuk zijn op Valentijnsdag, maar ook op iedere andere dag van het jaar!

Fitness

Samen naar de sportschool lijkt misschien niet het meest spannende uitje om samen te ondernemen. Toch kan je van een work-out een romantische bezigheid maken door duo-oefeningen te doen. Denk bijvoorbeeld aan een lunge waarbij je tegenover elkaar gaat staan en elkaars handen vasthoudt. Stap allebei met je rechterbeen naar voren en met je linkerbeen naar achter. Kom weer terug in de beginpositie en herhaal de oefening. Blijf tijdens het bewegen oogcontact met elkaar maken voor de juiste coördinatie. Wie zegt dat een fitness oefening niet romantisch kan zijn?

Dansen

Samen een salsa cursus volgen of een lesje tango? Dit brengt jullie letterlijk dicht naar elkaar toe en is fysiek behoorlijk inspannend! Waarschijnlijk valt er ook nog veel te lachen als je partner op je tenen stapt of totaal de verkeerde kant op gaat.

Zwemmen

Zwemmen zet elke spier in je lichaam aan het werk en verbetert je conditie. Met een uurtje rustig zwemmen verbrand je al snel zo’n 500 calorieën. Maak het zwemmen extra leuk door samen met je geliefde wedstrijdjes te doen. Na het zwemmen springen jullie natuurlijk nog even het bubbelbad in om samen te ontspannen.

Skiën/snowboarden

Ga een dagje op wintersport in een van de verschillende indoor skihallen die we hebben in Nederland. Je kunt natuurlijk een lesje nemen, maar het is nog leuker om elkaar te helpen. Hier is een beetje vertrouwen in je partner voor nodig, wat je gelijk mooi mee kunt nemen in je relatie!

Schaatsen

Een andere koude activiteit is schaatsen. Ook dit kun je vaak in de indoorhallen doen of buiten als het weer het toelaat. Wat is er romantischer dan samen hand in hand schaatsen bij sfeervolle lichtjes? Daarna kun je elkaar natuurlijk opwarmen onder het genot van een warme kop chocomelk.

Fietsen/mountainbiken

Ga je voor een ontspannende lange fietstocht of ga je voor wat meer uitdaging en stap je op de mountainbike? Fietsen kan je zo inspannend maken als je zelf wilt. Stippel samen een mooie route uit (het liefst door de natuur) en trek erop uit. Onderweg stop je natuurlijk even om samen uit te rusten op een bankje en te genieten van de natuur.


Hardlopen

Hardlopen is een ideale sport om samen te doen. Je motiveert elkaar om door te gaan als de ander wil stoppen. Op een niet al te intensief tempo is er ook genoeg gelegenheid om met elkaar te praten. Om er echt een romantisch uitje van te maken, kun je ervoor kiezen om eens op het strand bij zonsondergang of in een mooi natuurpark te gaan hardlopen.

Wandelen

Hardlopen is niet voor iedereen weggelegd.  Een stevige wandeling is een stuk laagdrempeliger en brengt de hartslag toch omhoog. Wandelen kan bijvoorbeeld door de stille natuur, over het strand, door een bos of door een historisch dorpje. Op de website dewandeldate.nl kun je inspiratie opdoen voor extra romantische wandelroutes.

Kanovaren

Het weer moet een beetje meezitten om deze sportieve activiteit te doen, maar voor in de zomer is het het toppunt van romantiek om samen in een bootje te dobberen op een meer. Ondertussen trainen jullie je armspieren of kijk je toe hoe de ander zich in het zweet werkt (ook leuk). Om het écht spannend te maken kun je zomers in de Ardennen wildwaterkanoën.

Bootcamp

Zijn jullie een stel waarvoor de sportschool te saai is en hardlopen veel te eentonig? Dan is een bootcamp wat voor jullie. Een bootcamp is een mix van verschillende soorten krachtoefeningen en cardio. Je verbranding krijgt een boost en je bouwt spieren op. Voor stellen die van een uitdaging houden en elkaar graag helpen om tot het gaatje te gaan, helpt een bootcamp om dichter naar elkaar toe te groeien.

Geniet van jullie romantische sportieve uitstapje en vergeet ook zeker niet om daarna wat tijd te reserveren om samen te ontspannen!
Lees meer over: