3 nieuwe trucs die inbrekers gebruiken

Geplaatst op : 19 juli 2017

Deur op slot doen

Heerlijk, de vakantieperiode is weer aangebroken. Gaat u ook van de zon genieten in een ander land? Ga onbezorgd op vakantie en laat uw woning veilig achter. In de zomermaanden vindt namelijk de grootste inbraakgolf plaats. En inbrekers worden steeds slimmer. We hebben drie nieuwe trucs op een rijtje gezet, die u misschien nog niet kende en leggen uit hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van één van deze trucs.

Bagagelabel

Stel, u gaat op vakantie met een bevriend stel. Na terugkomst in Nederland blijkt dat bij u beide is ingebroken, terwijl u in een andere plaats woont. Hoe dat kan? Mogelijk hebben inbrekers uw adressen afgekeken van uw bagagelabels aan uw koffers op de band. Zij seinen dit door naar hun collega’s in Nederland, die vervolgens hun slag slaan in uw huis. Om dit te voorkomen, kunt u op uw bagagelabel het beste niet uw adres zetten. Uw naam en telefoonnummer volstaan voor een vliegmaatschappij ook om contact met u op te nemen.

Afleggen

Er is nog een eenvoudige methode die inbrekers gebruiken om te onderzoeken of u thuis bent. Deze methode heet afleggen. Bij afleggen plaatst de inbreker een takje tegen uw voordeur. Als dit takje er na enkele dagen nog steeds ligt, is dat een teken dat de voordeur niet open is geweest en dat u waarschijnlijk niet thuis bent. Om te voorkomen dat inbrekers deze methode ook bij uw huis toepassen, is het verstandig om uw buren te vragen om op uw huis te passen. Vraag hen om bijvoorbeeld om de dag even naar binnen te gaan.

Kerntrekken

Ook om uw huis binnen te dringen, hebben inbrekers steeds slimmere technieken. Eén daarvan is kerntrekken. Bij kerntrekken trekken inbrekers de cilinder in uw deur met een schroef uit het slot. Ook als uw deur een 3-puntsluiting heeft, kunnen inbrekers dankzij deze techniek eenvoudig uw deur openen. Om kerntrekken te voorkomen, kunt u een profielcilinder laten plaatsen. Deze heeft een SKG 3 sterren keurmerk. In profielcilinders zitten hardstalen stiften, waardoor er geen schroef in de cilinder kan worden gedraaid. Zo houdt u ongewenste gasten buiten.

Mocht er onverhoopt toch bij u ingebroken worden tijdens uw vakantie? Volg dan deze 5 stappen. Zorg voor vertrek bovendien voor een goede inboedelverzekering, zodat u uw schade hierop kunt verhalen.

Bekijk onze inboedelverzekering

Lees meer over: