Voorkom een aanrijding met overstekend wild

Geplaatst op : 24 juli 2017
Hert op de weg

Staatsbosbeheer waarschuwt automobilisten om de komende tijd voorzichtig te rijden in bosrijke gebieden. Het is namelijk de jaarlijkse bronsttijd van reeën. De vrouwtjes worden achterna gezeten door de mannetjes en kunnen daarbij zomaar de weg oversteken.

Gaat u de weg op in bosrijke gebieden? Wees dan de komende tijd extra alert en minder uw snelheid. Een aanrijding met een ree levert naast verwondingen voor het dier, ook een gemiddelde schadepost van zo’n € 2.000 op en dat wilt u natuurlijk liever voorkomen. We geven u een aantal tips om een aanrijding met wild te voorkomen en leggen uit wat u moet doen als u toch een aanrijding heeft.

Schade voorkomen en beperken

  • Vermijd bosrijke gebieden bij schemer en donker, kies zoveel mogelijk voor de snelweg 
  • Pas uw snelheid aan 
  • Let op wildsignaleringsborden 
  • Houd de berm in de gaten om te zien of hier dieren aanwezig zijn 
  • Probeer het dier niet te ontwijken, want lichamelijk letsel en autoschade zijn meestal ernstiger wanneer u een tegenligger of boom raakt


Na een aanrijding

Jaarlijks vinden er duizenden aanrijdingen met wild plaats, het kan u dus ook overkomen. Als dit gebeurt, rijd dan niet door. Dit is namelijk strafbaar. Bel direct de politie via 0900 - 8844 en wacht de agenten op. Heeft u schade door een aanrijding met overstekend wild? Hiervoor bent u verzekerd als u een Beperkt Casco of Volledig Casco autoverzekering via Meeùs heeft afgesloten. De schade moet wel het gevolg van zijn van de aanrijding. Wijkt u uit voor het dier en raakt u niet het dier, maar bijvoorbeeld een boom? Dan is deze schade alleen verzekerd met een Volledig Casco verzekering.
Lees meer over: