De beveiligingsklasse van uw auto

Geplaatst op : 30 juni 2017
Beveiliging auto

Bij het afsluiten van uw autoverzekering wordt altijd gevraagd naar de SCM-beveiligingsklasse van uw auto. Waarom vragen we hiernaar, wanneer is deze alarmklasse van belang en hoe komt u erachter welke alarmklasse uw auto heeft?

Waarom vragen we naar de beveiligingsklasse van uw auto?

Sommige auto’s zijn extra gevoelig door diefstal, vooral auto’s in het duurdere segment. Daarom is het van belang dat een auto goed beveiligd is, om de risico’s te beperken. Voor sommige gevallen is een minimum beveiligingsklasse vereist.

Wanneer is de beveiligingsklasse van belang?

Heeft u een auto met een cataloguswaarde van onder de € 50.000? Dan voldoet SCM-klasse 1, de laagste beveiligingsklasse. Alle auto’s die vanaf 1998 gebouwd zijn, zijn hiervan voorzien. Als uw auto een cataloguswaarde van boven de € 50.000 heeft, zijn er vaak aanvullende eisen met betrekking tot de SCM-klasse. Deze zijn afhankelijk van de exacte cataloguswaarde en de leeftijd van uw auto, en verschillen per verzekeraar.

Hoe achterhaal ik de beveiligingsklasse van mijn auto?

U kunt de beveiligingsklasse van uw auto meestal terugvinden in uw autopapieren. Als de gegevens hier niet vermeld staan, kunt u ze opvragen bij uw autodealer.

Wat gebeurt er als mijn auto niet aan de minimale vereiste beveiligingsklasse voldoet?

Wanneer u online uw autoverzekering bij ons aanvraagt, krijgt u een melding als uw alarmklasse in combinatie met de cataloguswaarde van uw auto te laag is. U kunt de aanvraag dan wel afronden, maar wij kunnen uw auto niet meteen in verzekering nemen. We nemen contact met u op en kijken of we samen met u tot een passende oplossing kunnen komen.
Lees meer over: