Meeus-collega Edwin Bakker over zijn deelname aan de Roparun

Geplaatst op : 7 juni 2017
Roparun

Tijdens het Pinksterweekend deed Meeùs-collega Edwin Bakker met zijn team 183 Run4U mee aan de Roparun. De ruim 500 kilometer lange estafettetocht van Parijs naar Rotterdam. Edwin vertelde ons over zijn ervaringen.

“Het was voor mij de eerste keer dat ik mee deed aan de Roparun. Vanuit de hardloopgroep waar ik lid van ben, werd ik benaderd. Meedoen aan de Roparun stond nog altijd op m’n lijstje, dus het was snel geregeld”, vertelt Edwin.

MeeùsFitClub-kleding

Zo begon hij vorig jaar december met de voorbereiding, waaronder het zoeken van sponsors. De MeeùsFitClub leverde uiteraard graag een bijdrage: “We waren erg blij met alle kleding die we hebben gekregen van de MeeùsFitClub. Het zag er allemaal picobello uit, hier kunnen we zeker nog een paar jaar mee vooruit”, aldus Edwin.

Indrukwekkend weekend

Inmiddels is hij weer een beetje bijgekomen, nadat hij 48 uur vrijwel niet geslapen had: “Je bent continu in de weer met verhuizen van de ene naar de andere locatie, elkaar aflossen. Het is heel bijzonder. Veel steden maken er ook echt een festijn van, mensen vliegen in de straten op je af. Dat helpt je er wel doorheen. Het is heel indrukwekkend zoveel mensen om je heen. Vooral de finish bij de Daniël den Hoed-kliniek was indrukwekkend. Dan zie je de patiënten waar je het allemaal voor doet langs de kant, dat was heel heftig.”

Nieuwe uitdaging

Edwin is dan ook zeker van plan om volgend jaar weer mee te doen: “Of het nou op de fiets is, of als loper, als ik maar kan helpen.” Op de korte termijn heeft hij ook alweer een mooie uitdaging op het programma staan: zaterdag doet hij met de MeeùsFitClub mee aan Limburgs Mooiste. “Ik deed zelf al een aantal jaren mee, dus erg leuk dat fietsen nu ook onderdeel is van de MeeùsFitClub. Maar na dit weekend doe ik het weer even rustig aan hoor”, besluit hij lachend.

Roparun

Lees meer over: