Wat moet u doen als u verkeerd getankt heeft?

Geplaatst op : 21 juni 2017
Benzine tanken

Tanken is voor de meeste autobestuurders een actie die op de automatische piloot gebeurt. Het kan dan ook iedereen overkomen om een keer de verkeerde brandstof te tanken. Wat kunt u in dit geval het beste doen?

Bel de alarmcentrale

De meest voorkomende vergissing is het tanken van benzine in een dieselauto. Andersom is niet mogelijk, omdat een dieselslang niet in een benzineauto past. Neem geen risico en bel als u ontdekt dat u de verkeerde brandstof heeft getankt direct de alarmcentrale. Rijd ook niet eerst weg, maar bel de alarmcentrale meteen. Deze kan ervoor zorgen dat de tank leeggepompt wordt en de juiste brandstof er weer in gaat. Wanneer u een autoverzekering met pechhulp heeft, bent u hiervoor verzekerd. Bij de Meeùs-autoverzekering is pechhulp standaard meeverzekerd.

Wat als u toch bent weggereden?

Bent u toch weggereden met de verkeerde brandstof in uw auto? Dan kan dit grote schade veroorzaken. De auto zal in de meeste gevallen weggesleept moeten worden en er staat u een fikse reparatie te wachten. Deze schade is gedekt wanneer u een Volledig Casco-verzekering heeft.

Tanken in het buitenland

Met name in het buitenland gaat tanken weleens mis, omdat brandstofsoorten daar andere namen hebben dan in Nederland en soms ook andere kleuren. Controleer daarom goed hoe uw brandstof in het buitenland heet.
Lees meer over: