Interview met hardloper Jan-Willem Dijksman over zijn CPC Loop

Geplaatst op : 14 maart 2017
Jan-Willem Dijksman

Met een heerlijk voorjaarszonnetje in de rug verschenen de deelnemers voor de CPC Loop in Den Haag aan de start. Beter hadden de hardlopers het niet kunnen treffen dit jaar! Jan-Willem Dijksman, eigenaar van het makelaarsbureau Dijksman & Partners, is een trouwe deelnemer aan de CPC Loop. Ook dit jaar meldde hij zich weer aan voor de 10 kilometer toen hij een uitnodiging ontving van Randy Heijnen, zijn contactpersoon bij Meeùs. Wat vond hij dit jaar van de run en de organisatie van de MeeùsRunClub? Onze blogger Fabiënne vroeg Jan-Willem naar zijn ervaring.

Waarom heb je je opgegeven voor de CPC Loop?

Ik loop al een aantal jaren mee met de CPC Loop. Ook dit jaar werd ik weer uitgenodigd door de MeeùsRunClub om mee te doen. Ik dacht: waarom niet? Ik ben niet echt een fanatieke hardloper, maar ik vind het wel leuk om regelmatig te lopen. Dus ik besloot gewoon weer mee te doen dit jaar!

Hoe heb je je voorbereid op de run?

Eigenlijk heb ik mij niet voorbereid op de run. Ik loop natuurlijk wel regelmatig, meestal een afstand rond de 6 à 7 kilometer, maar het komt ook wel eens voor dat ik een paar weken niet loop. Omdat ik daardoor wel een redelijke basis heb, weet ik dat de 10 kilometer een afstand is die moet lukken. Ik heb ook eens meegedaan aan een halve marathon zonder voorbereiding. Dat beviel toch niet zo goed. Ik hou het voortaan maar bij de 10 kilometer.

Randy en Jan-Willem
Randy Heijnen en Jan-Willem Dijksman

Hoe heb je de CPC Loop dit jaar ervaren?

Ondanks de matige voorbereiding heb ik dit jaar weer lekker gelopen. Tijdens zo’n wedstrijd zet je je natuurlijk toch even extra in en dat voelde ik de eerste 5 kilometer wel. Het zwaarste stukje is het stuk omhoog in het Westbroekpark, maar ik zet de knop dan om in mijn hoofd waardoor ik zonder al te veel moeite door kan lopen. Ik stel mij elk jaar ten doel om de 10 kilometer binnen het uur uit te lopen. En ook dit jaar is dat weer ruimschoots gelukt met 53.55 minuten!

Wat vond je van de organisatie van de MeeùsRunClub dit jaar?

Ik vond het dit jaar heel leuk dat de MeeùsRunClub lounge in de Lange Houtstraat in een horecagelegenheid was. Daardoor was de setting wat knusser dan vorige jaren in de tent, want op het Malieveld is het heel druk en hectisch. Er was zoals altijd weer een lekker hapje en drankje beschikbaar, dus het was weer prima geregeld!

Heb je nog hardloopplannen voor komend en volgend jaar?

Ik heb voor komend jaar nog geen plannen om mee te doen aan hardloopevenementen. Ik doe wel zeker weer mee met de CPC Loop volgend jaar. Ik kom uit Den Haag, dus het is altijd leuk om in mijn eigen stad te lopen en weer een hoop bekenden tegen te komen.

Ook meelopen met de MeeùsRunClub?


Lees meer over: