Minder hypotheek door 'gratis' smartphone!

Geplaatst op : 27 maart 2017
Minder hypotheek door een ‘gratis’ smartphone!

Misschien heb je er ook wel eens een afgesloten: een abonnement met een ‘gratis’ smartphone. Maar wat blijkt: dit is een lening! Tijdens de looptijd van je abonnement betaal je namelijk de telefoon af. Dit betekent dat je feitelijk een lening afsluit en de telefoon in maandelijkse termijnen aflost.

BKR-registratie

Tot nu toe werd die lening niet geregistreerd en waren er geen consequenties. Maar dat is sinds 1 december 2016 anders. Abonnementen met smartphones van meer dan 250 euro worden sindsdien aangemeld bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dat kan gevolgen hebben voor je hypotheekaanvraag.


Nieuwe contracten

Het geldt alleen voor nieuwe contracten. Misschien heb je al een abonnement met gratis smartphone in het verleden afgesloten. In dit geval heeft deze 'lening' geen invloed op je hypotheekaanvraag.

Welke invloed heeft het op mijn maximale hypotheek?

Bob Donkervoort, hypotheekadviseur: "Natuurlijk is het voor iedereen anders, want elke financiële situatie is verschillend. Maar, wanneer je maandelijks € 15,- aan telefoonkosten hebt (naast het abonnement zelf), kan dit al voor een € 4000,- lagere maximale hypotheek zorgen. Vooral voor studenten en jongeren is het verstandig om goed na te denken over de mogelijke gevolgen in de toekomst van een smartphone abonnement. Wij zien vaak bij starters dat zij voor de maximale hypotheek gaan. Een smartphone kan misschien wel roet in het eten gooien wanneer je net die paar duizend euro nodig hebt om jouw droomhuis te financieren."

Ben je je aan het oriënteren op de huizenmarkt en wil je weten of je smartphone abonnement invloed heeft op jouw maximale hypotheek? Whatsapp gratis met onze hypotheekadviseur, bel ons of vul het Bel me terug formulier in.


Whatsapp icon Whatsapp naar 06 12 55 44 45

Whatsapp icon Bel: 076 531 33 93

Whatsapp icon Vul het bel me terug formulier in
Lees meer over: