3 verzekeringen die goed van pas kunnen komen bij een festivalbezoek

Geplaatst op : 5 mei 2017
festival

Het festivalseizoen staat alweer voor deur. Feest, muziek, gezelligheid met vrienden, dát is waar het om draait. U zult waarschijnlijk niet meteen aan uw verzekeringen denken wanneer u van plan bent een festival te bezoeken. Daarom helpen we u een handje. We hebben op een rijtje gezet welke verzekeringen van pas kunnen komen.

1. Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in uw huis verzekerd bij brand, storm, en diefstal. Wanneer u gekozen heeft voor een aanvullende buitenshuisdekking bij uw inboedelverzekering, zijn uw spullen echter ook buiten de deur verzekerd. En dat kan goed van pas komen bij het bezoeken van een festival. Want helaas worden er nog altijd heel wat telefoons en portemonnees gerold tijdens festivals. Wanneer u een inboedelverzekering met buitenshuisdekking heeft, kunt u hier in sommige gevallen een beroep op doen. De dekking verschilt echter per verzekeraar, controleer dit vooraf dus goed.

2. Doorlopende reisverzekering

Soms duurt een festival langer dan één dag. Of u besluit na afloop van een festival ergens te overnachten. Als u een overnachting heeft geboekt, bijvoorbeeld op een camping of in een hotel, kunt u beroep doen op uw reisverzekering wanneer er spullen beschadigen, kwijtraken of gestolen worden. Let wel op: diefstal uit een niet afgesloten en onbewaakte tent is niet verzekerd.

3. Aansprakelijkheidsverzekering

Daarnaast kan het natuurlijk ook gebeuren dat u per ongeluk schade bij iemand anders veroorzaakt. U gaat bijvoorbeeld op iemands zonnebril zitten, of raakt iemand in het gezicht terwijl u staat te dansen. In dat geval dekt uw aansprakelijkheidsverzekering de schade.

We hopen natuurlijk dat uw festivalbezoek vlekkeloos verloopt. Met deze verzekeringen kunt u in ieder geval zorgeloos van uw festivalbezoek genieten. Meeùs wenst u veel plezier!