Hoe zijn uw zonnepanelen verzekerd?

Geplaatst op : 10 mei 2017
zonnepanelen 

Op steeds meer huizen en bedrijfspanden zijn zonnepanelen te vinden. De toegenomen populariteit van zonnepanelen komt onder andere door de salderingsregeling, waarbij eigenaren van zonnepanelen de overtollige zonne-energie aan hun energienet mogen leveren.

De terugverdientijd van zonnepanelen is sindsdien verkort van veertien jaar naar ongeveer zeven jaar, waardoor zonnepanelen een stuk aantrekkelijker zijn geworden om in te investeren. Maar hoe zijn uw zonnepanelen eigenlijk verzekerd?

Woont u in een koopwoning?

Als u in een koopwoning woont, dan vallen de zonnepanelen onder de opstalverzekering, omdat ze vast zitten aan uw huis. Bent u van plan zonnepanelen te plaatsen of heeft u deze geplaatst? Neem dan contact met ons op om te kijken of uw huidige verzekerde waarde nog toereikend is. 

Woont u in een huurwoning?

Als u in een huurwoning woont, heeft u zelf geen opstalverzekering. Deze is dan door uw verhuurder geregeld. Desondanks kunt u uw zonnepanelen verzekeren, maar dan op de inboedelverzekering. Alle verbeteringen die u zelf aan uw huurwoning aanbrengt, zoals de bevestiging van zonnepanelen, of een nieuwe keuken, kunt u op de inboedelverzekering onder het onderdeel ‘ huurdersbelang’ . Bent u van plan om zonnepanelen op uw huurwoning te laten plaatsen? Overleg dit dan altijd eerst met uw verhuurder.

Vragen?

Heeft u vragen over het verzekeren van uw zonnepanelen? Neem dan contact op met onze Klantenservice, zij helpen u graag verder.

Deel dit bericht

Delen is niet mogelijk. Wijzig cookie instellingen