Interview met hardloper Corné van Wezel over de 15 kilometer tijdens de Vestingloop


Fabiënne van Vliet

Fabienne van Vliet

Diëtist en food blogger
van de MeeùsFitClub

Geplaatst op : 23 mei 2017
Marcel van Tilburg en Corné van Wezel

Met een stralend zonnetje, ruim 8000 sportieve hardlopers en natuurlijk de Brabantse gezelligheid, was de Vestingloop in Den Bosch dit jaar weer een groot succes. Ook de MeeùsFitClub was mét de nieuwe shirtjes aanwezig bij het hardloopevenement.

Corné van Wezel, medewerker bij Jaga Konvektco Nederland, liep voor de derde keer op rij mee met de Vestingloop. Na het eerste jaar 5 kilometer en het tweede jaar 10 kilometer gelopen te hebben, besloot hij dit jaar voor de 15 kilometer te gaan. Corné stond er niet alleen voor: zijn twee kinderen deden gezellig met hun vader mee en liepen de kids run. Hij vertelde onze blogger Fabiënne hoe hij de run ervaren heeft en wat hij van de organisatie van de MeeùsFitClub vond.

 

Waarom heb je je opgegeven voor de Vestingloop in Den Bosch?

In 2015 ben ik begonnen met hardlopen om aan mijn conditie te werken. Twee collega’s van mij liepen mee met de Vestingloop en vroegen aan mij of ik ook mee deed. Eigenlijk ben ik meer van het wielrennen, maar ik besloot er toch eens mee te doen. Het beviel zo goed dat het voor mij een motivatie was om verder te gaan met hardlopen. Ook dit jaar werd ik weer uitgenodigd door mijn contactpersoon bij Meeùs, Marcel van Tilburg. Hij liep zelf de 5 kilometer en we hebben ook weleens samen mee gedaan aan een loopclinic. Ik vind het altijd gezellig om samen met Meeùs mee te rennen, je voelt je toch één met elkaar en je hebt altijd iemand die je aanmoedigt als je er doorheen zit.

Hoe heb je je voorbereid op de 15 kilometer run?

Ik loop twee keer per week ongeveer 8 tot 15 kilometer hard, lekker in de natuur, daar kom ik echt van tot rust. Daarnaast fiets ik een à twee keer per week samen met mijn vrouw bij een fietsclub. Toen ik twee jaar geleden begon met hardlopen, liep ik 5 kilometer en nu heb ik in maart mijn eerste halve marathon gelopen! Toch vind ik de 15 kilometer eigenlijk wel de mooiste afstand om te doen.

Welk doel had je je gesteld?

Ik probeer er altijd het maximale uit te halen en liep de vorige jaren dan ook sneller dan de pacer die ik had besloten te volgen. Dit jaar wilde ik tussen de 1.10 en 1.15 finishen, maar omdat ik te hard van start ging en last kreeg van de warmte is het dit jaar niet gelukt. Uiteindelijk heb ik een tijd van 1.19 neergezet en daar ben ik ook tevreden mee!

Hoe heb je de Vestingloop dit jaar ervaren?

Ik begon goed en ging al snel de pacer die een tijd liep van 1.10 voorbij. Maar na 5 kilometer toen ik de polder in liep, overviel de warme lucht mij. Toen was het echt even doorbijten ook omdat er op dat punt ook niet veel toeschouwers langs de route staan. Af en toe ben ik even gaan wandelen, maar ik dacht: ik moet toch terug dus ik ga gewoon door! Gelukkig had ik genoeg water bij mij, dat hielp ook om het vol te houden.

Wat vond je van de organisatie van de MeeùsFitClub?

Dit jaar zat de Meeùs Lounge in een leuk, gezellig straatje in Den Bosch. Vandaar kon je makkelijk naar de start lopen, zodat ik ook mijn kinderen voor de kids run kon aanmoedigen en een collega die de 5 kilometer liep. Het was natuurlijk weer goed verzorgd door de MeeùsFitClub met wat te eten en te drinken voor en na het rennen. Mijn twee kinderen zagen er vroeger altijd tegenop als ze weer mee moesten naar een hardloopevenement, maar dit jaar vroegen ze: ‘’wanneer ga je weer rennen pap?’’ Mijn ene dochter keek er namelijk naar uit dat ze ook een shirtje van de MeeùsFitClub tijdens de kids run aan mocht!

Wat zijn je sportieve plannen voor komend jaar?

Ik vind het natuurlijk hartstikke leuk dat je nu ook kan fietsen met de MeeùsFitClub. Ik ga dan ook 10 juni 143 kilometer fietsen tijdens het Limburg Mooiste evenement. Ik kijk ernaar uit, omdat ze tijdens dit evenement juist de wat onbekendere klimmen pakken. Wat hardlopen betreft ben ik dit jaar van plan om in september mee te doen aan de Dam tot Dam loop of de Ten Miles in Tilburg.

Loop jij volgende keer ook mee met de MeeùsFitclub? 

Bekijk hier onze aankomende evenementen

Corné van Wezel

Lees meer over: