Voorkom dat u slachtoffer wordt van een zakkenroller

Geplaatst op : 31 mei 2017
Zakkenroller

Gaat u binnenkort een citytrip maken? Dan staan u ongetwijfeld een paar schitterende dagen te wachten. Helaas is de kans groot dat op de plaats van uw bestemming ook zakkenrollers actief zijn. We geven u een aantal tips om te voorkomen dat u gerold wordt.


Laat uw paspoort achter in de hotelkluis

In de meeste hotels is een hotelkluis aanwezig, waar u waardevolle spullen en document veilig achter kunt laten als u op pad gaat. Leg uw paspoort in deze kluis en neem een kopie van uw legitimatie mee.

Neem niet te veel contant geld mee

Contant geld is een aantrekkelijke  prooi voor zakkenrollers, omdat ze er meteen mee kunnen betalen. Neem dan ook niet te veel contant geld mee, waarschijnlijk kunt u op de meeste plekken met uw bankpas betalen. Laat ook altijd in ieder geval één van uw betaalpassen achter in de hotelkluis. Zo kunt u altijd nog betalen wanneer de bankpas die u bij zich heeft, onverhoopt toch gestolen wordt. 

Berg kostbaarheden goed op

Stop uw portemonnee nooit zomaar in uw achterzak of uw mobiele telefoon in uw broekzak. Bewaar deze bijvoorbeeld in een borst- of buiktasje. Indien u meer ruimte nodig heeft, kunt u ook kiezen voor een gewone tas. Kies liever niet voor een rugzak, het is eenvoudig voor zakkenrollers om hier spullen uit te halen, omdat u niet ziet wat er achter u gebeurt. 

Wees alert

Zakkenrollers gebruiken vaak een tactiek waarbij ze u af proberen te leiden, bijvoorbeeld door iets op uw kleding te knoeien of u per ongeluk aan te stoten. Wees in deze situaties extra alert en wijs hulp van een vreemde in deze gevallen af. 

Wat te doen als u toch beroofd bent?

Ondanks goede voorzorgsmaatregelen kan het natuurlijk gebeuren dat u toch beroofd wordt. Als dit gebeurt, doe dan meteen aangifte bij de lokale politie. Als u vraagt om een bewijs van aangifte, kunt u dit meesturen wanneer u uw schade bij ons claimt. Als u tijdens een reis gerold bent, is de schade in veel gevallen gedekt onder uw doorlopende reisverzekering. Voor contant geld kunt u een aanvullende dekking afsluiten.
Lees meer over: