Wat neem je mee in je rugzak tijdens het wandelen?

Geplaatst op : 4 mei 2017
wandelen rugzak

Wandelen is een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken en te genieten van de natuur. Maar om optimaal te genieten van je wandeling, is het van belang dat je de juiste spullen in je rugzak stopt. Wat moet je nou allemaal meenemen tijdens een lange wandeling? We hebben de belangrijkste spullen voor je op een rijtje gezet.

Route

Heb je vooraf zelf een route uitgestippeld op een kaart, of een route gevonden op internet? Vergeet dan niet om deze mee te nemen!

EHBO-setje

Voor kleine ongelukjes onderweg is het altijd handig om een EHBO-setje bij je te hebben met voldoende pleisters en een klein verbandje. Handig als je onderweg blaren oploopt of je jezelf snijdt aan een plant of struik.

Eten en drinken

De hoeveelheid eten en drinken die je mee moet nemen is natuurlijk afhankelijk van hoelang je gaat wandelen. Maar neem liever iets te veel dan te weinig mee. Zorg voor ongeveer een liter water, één of twee stuks fruit en een mueslireep. 

Poncho of zonnebrandcrème

Afhankelijk van de weersverwachtingen: neem een poncho mee als er regen wordt voorspeld en zonnebrandcrème op zonnige dagen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om beide altijd mee te nemen. Zo ben je altijd goed voorbereid.

Telefoon en powerbank

Tot slot is het ook verstandig om je telefoon mee te nemen. Je bent dan bereikbaar als er iets gebeurt en je kunt er natuurlijk foto’s mee maken tijdens je wandeltocht. Neem ook een powerbank mee, zodat je je telefoon onderweg op kunt laden.
Heb jij zin om te gaan wandelen? Wandel dan mee met de MeeùsFitClub!

Meld je aan voor de Dam tot Dam wandeltocht

Lees meer over: