5 tips om uw smartphone goed en veilig op te laden

Geplaatst op : 17 november 2017
Smartphone opladen

De kans is groot dat u uw smartphone ’s nachts oplaadt. Toch is dat niet zo verstandig. ’s Nachts opladen leidt namelijk vaker tot brand dan overdag opladen. Bovendien is het volledig opladen van uw smartphone slecht voor de accu. Aon kreeg in 2017 ruim 5.000 meldingen van brandschade. Elektrische apparaten, waaronder smartphones, waren daarvan de belangrijkste oorzaak. Graag geven wij u vijf tips om uw smartphone goed en veilig op te laden.

1. Korte laadbeurten

Kies liever voor meerdere korte laadbeurten verspreid over de dag dan één lange laadbeurt. Regelmatig kort laden zorgt ervoor dat de accu zijn capaciteit behoudt en niet overbelast raakt.

2. Niet tot 100% laden

Houd de acculading goed in de gaten, ook als u kiest voor korte laadbeurten. Een acculading tussen de 10 en 90% is het beste voor uw smartphone. Probeer daarom zoveel mogelijk om uw smartphone niet helemaal leeg te laten lopen en niet tot 100% op te laden. Zodra uw smartphone langere tijd op 100% staat, komt er te veel spanning op de accu te staan. De accu en telefoon kunnen hierdoor kapot gaan.

3. Let op de temperatuur

Om te voorkomen dat uw smartphone oververhit raakt, kunt u het hoesje van uw smartphone het beste verwijderen tijdens het opladen. Een smartphone functioneert het beste bij een temperatuur tussen de 16 en 22 graden Celsius. Als u uw smartphone standaard in een ruimte van 25 graden Celsius gebruikt, dan verliest uw telefoon 20% capaciteit in een jaar. Heeft u een Android-smartphone? Dan kunt u de temperatuur van uw smartphone eenvoudig opvragen. Gebruik daarvoor de code: *#*#4636#*#*.

4. Zet uw smartphone uit

Wanneer u belt of appt tijdens het laden neemt de capaciteit van uw accu versneld af. Het beste is dus om uw smartphone even helemaal uit te zetten. Uw telefoon laadt dan sneller op en de accu blijft in goede conditie.

5. Laad niet op tijdens een onweersbui

Als bij u in de buurt de bliksem inslaat, moet de stroom ergens naartoe. De stroom zoekt een weg en kan uw huis binnenkomen via een elektriciteitskabel. Stekkers die op dat moment nog in het stopcontact zitten, kunnen dan voor beschadigingen zorgen. Denk aan een verhitte smartphone en kortsluiting in huis.

Toch schade door of aan uw smartphone? Dan is dit in sommige gevallen gedekt op uw inboedelverzekering. Heeft u vragen over uw inboedelverzekering? Aon adviseert u graag. 

Whatsapp +31 6 12 55 44 45

Lees meer over: