"Dankzij de FitClub voelt hardlopen toch een beetje als teamsport"


Fabiënne van Vliet

Fabienne van Vliet

Diëtist en food blogger
van de AonFitClub

Geplaatst op : 21 november 2017
Ab Negenman

Zondag 19 november vond de Zevenheuvelenloop in Nijmegen plaats. De naam zegt het al: een run met veel heuvels op het parcours. Voor de échte hardlopers juist de ultieme uitdaging om deze heuvels te trotseren. Ab Negenman is één van de hardlopers die meeliep. Ab is bedrijfsleider bij Ooms Bouw & Ontwikkeling, klant van Aon Bouw & Infra. Hij vertelt hoe hij de Zevenheuvelenloop ervaren heeft en wat hij van de AonFitClub vindt.

Inschrijven bij de AonClub?

Sinds oktober dit jaar is Ab aangesloten bij de AonFitClub. Ab: "Onze contactpersoon bij Aon, Bram Piersma, ging binnen het bedrijf eens na of er geïnteresseerden waren die zich wilden inschrijven voor de AonFitClub. Ik loop al een aantal jaren hard en dit leek mij wel een leuke aanvulling. Het eerste evenement waar ik aan meedeed was de Hoge Veluwe Loop. Dit beviel zo goed dat ik mij ook besloot in te schrijven voor de Zevenheuvelenloop. Het ligt wel uit de regio van waar ik woon, maar ik had zoveel goede verhalen gehoord over deze run dat ik het wel wilde proberen."

Hardlopen met de AonFitClub voelt een beetje als teamsport

"Ik heb nu twee keer mee gelopen met de AonFitClub en ik kan niet anders zeggen dan dat het helemaal perfect geregeld is. De lounge ligt centraal, alles is duidelijk aangegeven en zodra je aankomt in de lounge voel je je meteen welkom. Wat ik leuk vind aan meerennen met de AonFitClub is dat hardlopen toch een beetje als een teamsport gaat voelen, omdat je allemaal in hetzelfde shirtje rent."

En toen de heuvels op…

Eén tot twee keer per week loopt Ab tussen de acht tot twaalf kilometer hard. Met deze mooie basisconditie was hij goed voorbereid op de Zevenheuvelenloop. Toch vielen de heuvels hem tegen. "Omdat je hier in Noord-Holland weinig heuvels hebt, had ik mij daar niet echt goed op voorbereid. Dus toen na het vlakke gedeelte de heuvels begonnen te komen had ik het daar toch wel zwaar mee. Ik probeer op zulke momenten altijd iemand te zoeken die hetzelfde tempo als ik heeft en dan daarmee te lopen. Dat helpt mij om even over het moeilijke punt heen te komen en dan gaat het wel weer."

Geen tijdsdruk tijdens het hardlopen

"De Zevenheuvelenloop is mij goed bevallen. Het was een mooie route, ruim opgezet dus je hoefde niet te dringen. Er stonden op het begin en eind veel kijkers aan de kant en onderweg kwam ik ook af en toe een muziekbandje tegen. Ik had mij niet voorgenomen om het binnen een bepaalde tijd te lopen. Tijdsdruk hebben we al doordeweeks dus hardlopen is voor mij pure ontspanning. En dat is zeker gelukt!"

Wat staat er nog meer op je hardloopagenda?

"Voor volgend jaar wil ik weer meedoen met de Dam tot Damloop, want die loop ik ieder jaar. En omdat ik de Hoge Veluwe Loop echt fantastisch vond, heeft dat mij gemotiveerd om eventueel aan de halve marathon van Egmond mee te doen. Deze loopt een deel over het strand en onverharde wegen. Dus dat lijkt mij een leuke uitdaging."

Lees meer over: