Lid worden van een fietsgroep: dit moet je weten

Geplaatst op : 6 november 2017
groep fietsen

In je eentje wielrennen is heerlijk om je hoofd leeg te maken, maar in een groep fietsen heeft ook zo zijn voordelen. Je houdt elkaar uit de wind, waardoor je meer snelheid kunt maken en langere afstanden kunt fietsen. Maar hoe vind je een fietsgroep en wat moet je weten voordat je je aansluit bij een fietsgroep?

Zorg dat je de regels kent

Onze blogger Yuri schreef al eerder over de belangrijkste spelregels voor het fietsen in een groep. Zorg dat je de regels goed kent en oefen je techniek, zodat je veilig deel kunt nemen in het verkeer. Want in een groep loop je meer kans op valpartijen. Het is dus belangrijk dat je goed met je fiets overweg kunt.

Je gemiddelde snelheid

Daarnaast is het belangrijk om van jezelf te weten hoe hard je kunt fietsen, voordat je je aansluit bij een fietsgroep. De meeste verenigingen hebben verschillende groepen die op verschillende snelheden rijden. De langzaamste groep rijdt vaak rond de 26 à 27 kilometer per uur, de snelste groepen rijden soms wel 40 kilometer per uur. Overschat jezelf hierbij niet. Het is voor niemand leuk als je het tempo van de groep niet bijhoudt.

Zoek een fietsvereniging bij jou in de buurt

Op de website van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) vind je een overzicht van alle aangesloten fietsverenigingen in Nederland. Er zijn ongeveer 500 verenigingen door het hele land, dus er is altijd wel een vereniging bij jou in de buurt. Op de website van de vereniging vind je informatie over waar, hoe vaak, hoe snel en hoe lang er getraind wordt.

Op zoek naar iets meer vrijblijvends?

Misschien vind je een fietsgroep nog een stapje te ver, omdat je dan bent gebonden aan vaste dagen, afstanden en tempo’s. Ben je op zoek naar iets meer vrijblijvends? Gebruik dan bijvoorbeeld Strava om andere fietsers bij jou in de buurt te zoeken.
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: