Aon reikt cheque uit aan Jeugdsportfonds

Geplaatst op : 20 november 2017

Het Jeugdsportfonds heeft uit handen van onze directievoorzitter Coen Mom, en ambassadeur van de AonFitClub en het Jeugdsportfonds, Erben Wennemars, een cheque ontvangen tijdens de Zevenheuvelenloop. Aon is ruim 3,5 jaar partner van het Jeugdsportfonds en heeft via de AonFitClub en acties van collega’s een bedrag van € 31.561 bij elkaar gehaald in de afgelopen 2 jaar. Zondagmorgen voor de start van de 15 km in Nijmegen werd de cheque overhandigd aan het Jeugdsportfonds.


Wat doet het Jeugdsportfonds?

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen van 4 tot en met 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Waarom is het nodig?

In Nederland leeft maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland in armoede. Dat zijn ruim 380.000 kinderen (Armoedesignalement 2013, SCP). In die gezinnen is er geen geld voor een sportclub. Deze kinderen krijgen hulp van het Jeugdsportfonds. Sporten is gezond en voorkomt obesitas. Maar sporten doet meer: sport verbroedert, geeft kinderen een uitlaatklep, leert kinderen samen een doel te bereiken, samen winst te vieren én verlies te incasseren. Belangrijke waarden die Aon samen met het Jeugdsportfonds wil meegeven aan de toekomstige generatie.


Aon en Jeugdsportfonds

Gezond en bewust leven en werken heeft een directe link met de business van Aon. Daarom heeft Aon de AonFitClub opgezet, met Erben Wennemars als enthousiast ambassadeur. Erben is ook ambassadeur van Jeugdsportfonds. Samen vinden wij het belangrijk dat alle kinderen in Nederland kunnen sporten.


Voor € 250 kan één kind een jaar lang sporten. Aon is ruim 3,5 jaar partner van het Jeugdsportfonds en heeft al 250 kinderen een sportkans gegeven. Hoe? Door via sponsoring en de AonFitClub extra donaties en giften te verzamelen.

Bekijk de website van het Jeugdsportfonds om te zien met welke acties Aon het cheque-bedrag verzamelde.

Lees meer over: