Autoschade zonder dader: dit kunt u het beste doen

Geplaatst op : 1 november 2017
Parkeerplaats

Stel, u heeft boodschappen gedaan en komt met uw volle boodschappenkar terug bij uw geparkeerde auto. Daar ziet u opeens een lelijke kras op het portier, maar van de dader is geen spoor te bekennen. Meeùs legt uit wat u dan het beste kunt doen.

Een beroep doen op uw eigen autoverzekering

Als u een WA-verzekering of Beperkt Casco-verzekering heeft, vergoedt uw autoverzekering deze schade niet. Met een Volledige Casco-verzekering is dat wel het geval. De Meeùs-autoverzekering kent een ‘no-blame regeling’. U behoudt dan uw korting, maar valt wel terug in schadevrije jaren. Dat wilt u natuurlijk liever niet. Gelukkig is er een alternatief.

Waarborgfonds Motorverkeer

Soms vergoedt het Waarborgfonds Motorverkeer uw schade. Voorwaarde daarvoor is wel dat de schade is veroorzaakt door een ander motorrijtuig. Maar hoe bewijst u dat als de dader geen briefje heeft achtergelaten? Het Waarborgfonds heeft daarvoor een handig hulpmiddel: Spurfix-folie. Dit speciale kleeffolie neemt laksporen op. Zo wordt duidelijk of uw auto beschadigd is geraakt door een ander motorvoertuig, of dat u zelf bijvoorbeeld een paaltje heeft geraakt.

Voorwaarden

Naast het bewijs dat uw auto door een ander voertuig beschadigd is geraakt, zijn er nog twee voorwaarden om uw schade vergoed te krijgen door het Waarborgfonds.
• U moet er alles aan gedaan hebben de dader te achterhalen. Doe daarom altijd binnen 14 dagen aangifte bij de politie.
• U moet getuigen hebben die kunnen bevestigen dat uw auto nog geen schade had toen u hem parkeerde.

Wilt u weten of het Waarborgfonds uw schade vergoedt? Controleer dit eenvoudig op schadezonderdader.nl.
Lees meer over: