Erben Wennemars: "Ik krijg energie van dingen mogelijk maken voor anderen"

Geplaatst op : 19 oktober 2017
Erben en Laura

Meeùs is officieel partner van het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen voor kinderen tussen de 4 en de 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Dankzij donaties van leden van de MeeùsFitClub en Meeùs-medewerkers en hebben de afgelopen drie jaar 235 kinderen een sportkans gekregen.

Gewoon kind kunnen zijn

Erben Wennemars is ambassadeur van het Jeugdsportfonds én van de MeeùsFitClub en vertelt waarom hij het Jeugdsportfonds steunt en blij is dat Meeùs dat ook doet. “Sport is heel belangrijk voor kinderen. We wonen in een mooi land en het is schrijnend om te zien dat er kinderen zijn die niet mee kunnen doen. Vaak zijn dat nou juist de kinderen voor wie sport zo belangrijk is. Op het sportveld zie je geen verschil tussen arm en rijk, daar kun je gewoon kind zijn. Ik ben ambassadeur geworden van het Jeugdsportfonds omdat ik het anderen gun om ook te kunnen sporten. Contributies voor sportverenigingen zijn tegenwoordig best hoog en het raakt me als ik kinderen langs de kant zie staan die niet mee kunnen doen.”

Ambassadeurschap uitdragen

Erben draagt zijn ambassadeurschap dan ook graag uit op alle mogelijke manieren: “Ik vertel graag over het Jeugdsportfonds, of dat nou is aan politici of aan potentiële donateurs. Ik denk echt dat sporten meer is dan fit zijn. Het is een mooi integratiemiddel. Want door te sporten, vind je meteen aansluiting en word je opgenomen in de groep.”

Stilstaan bij anderen

“Ik vind het prachtig dat Meeùs het Jeugdsportfonds steunt. De MeeùsFitClub organiseert veel mooie evenementen voor de leden, maar staat er ook bij stil dat anderen die mogelijkheden niet hebben. Ik krijg daar echt energie van, dat wij ook dingen mogelijk maken voor anderen. Dat maakt bewegen alleen maar mooier”, vervolgt Erben. “Mijn ambassadeurschap van het Jeugdsportfonds en de MeeùsFitClub is een hele mooie combinatie.”

Oproep

Tot slot doet hij een oproep aan iedereen om ook te doneren. “Sport is een bindmiddel en dit geld zorgt ervoor dat een kwetsbare groep kan sporten. Kinderen hebben de toekomst en zij verdienen een eerlijke kans. Dankzij het Jeugdsportfonds kunnen zij meedoen met de groep en een blanco start maken.”

Doneer ook aan het Jeugdsportfonds

Maar liefst 1 op de 8 kinderen in Nederland leeft in armoede. De ouders van deze kinderen hebben geen geld om de contributie van een sportclub te betalen. Het Jeugdsportfonds steunt deze kinderen, door hen te voorzien van sportschoenen of de contributie voor hen te betalen. Om een kind een jaar lang te laten sporten is € 250 nodig. Jij kunt met je donatie dus echt het verschil maken voor een kind. Afhankelijk van de hoogte van je donatie, krijg je als dank een MeeùsFitClub-sportitem.

Doneer via meeusfitclub.nl/jeugdsportfonds

Erben Wennemars

Lees meer over: