3 tips om brandschade door een onkruidbrander te voorkomen

Geplaatst op : 25 september 2017
Onkruid wieden

Er komt steeds meer handig tuingereedschap beschikbaar waarmee u uw tuin eenvoudig onderhoudt. Eén van de nieuwste populaire tuingereedschappen is de onkruidbrander, waarmee u onkruid verhit in enkele seconden. De brander is milieuvriendelijk, gebruikt geen gif en vernietigt onkruid in uw tuin snel. Graag geven we drie tips om veilig om te gaan met de onkruidbrander.

1. Blijf op afstand van bebouwing

Blijf met de onkruidbrander op afstand van bebouwing, zoals uw woning en schuur. Houd de vlam daarnaast uit de buurt van ventilatiegaten. Zo voorkomt u dat u per ongeluk het isolatiemateriaal tussen de muren in brand steekt.

2. Kom niet te dicht in de buurt van bomen, struiken en heggen

Bomen, struiken en heggen vatten makkelijk vlam, zeker wanneer het een tijdje niet regent. Groeit daar toch onkruid tegenaan? Gebruik dan bijvoorbeeld een plaat ter afscherming.

3. Elektrische brander of gasbrander?

Twijfelt u nog tussen een elektrische onkruidbrander of gasbrander? Hoewel aan elektrische onkruidbranders ook risico’s kleven, is dit wel een veiligere keuze dan een gasbrander. De kans op brand is kleiner.

Brandschade claimen

Er zijn bij ons al meerdere gevallen bekend van brandschade door een onkruidbrander. Deze schade kan hoog oplopen wanneer uw woning vlam vat. Het is daarom van belang dat u een goede inboedelverzekering en opstalverzekering heeft, die voldoende dekking biedt. Mocht u onverhoopt schade hebben door een onkruidbrander, dan kunt u uw schade op één van deze verzekeringen claimen. Op welke van de twee, dat hangt af van het soort schade.
Lees meer over: