Aparte rechtsbijstandverzekering is vaak voordeliger

Geplaatst op : 1 september 2017
Auto rijden


Ongeveer 15% van de Nederlanders heeft rechtsbijstand verzekerd via een aanvullende dekking op de autoverzekering. Toch is in de meeste gevallen een aparte rechtsbijstandverzekering voordeliger.


Wat zijn de verschillen?

Een rechtsbijstanddekking op de autoverzekering is vaak iets goedkoper dan een aparte rechtsbijstandverzekering. Het nadeel is dat u dan alleen als bestuurder van de auto verzekerd bent voor juridische hulp. Wanneer u op een andere manier deelneemt aan het verkeer, bijvoorbeeld met de fiets of als voetganger, komt u niet in aanmerking voor rechtsbijstand als dat nodig is. Bovendien moet u opletten wanneer u van verzekeraar wisselt. Want niet bij elke verzekeraar is rechtsbijstand onder dezelfde voorwaarden meeverzekerd op de autoverzekering.

Aparte rechtsbijstandverzekering

Als u meerdere auto’s bezit, is een aparte rechtsbijstandsverzekering vrijwel altijd voordeliger. Ook als u één auto heeft, is een aparte rechtsbijstandsverzekering in de meeste gevallen interessanter. Met een aparte rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor juridische hulp als u ook op een andere manier deelneemt aan het verkeer dan met de auto. De aparte rechtsbijstandverzekering beperkt zich niet alleen tot conflicten die voortkomen uit een aanrijding. Deze biedt ook dekking in andere situaties, zoals conflicten bij de (ver)koop of reparatie van uw auto. Ook is het mogelijk om uw hele gezin te verzekeren met een aparte rechtsbijstandsverzekering.

Verschillende modules

Een rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende modules. Kies voor alleen de module Verkeer (A), of breid deze uit met de modules Consument en Wonen (B), Werk (C), of Fiscaal en Vermogen (D). De keuze is aan u.

Kosten

Veel mensen sluiten geen rechtsbijstandverzekering af vanwege de kosten. Maar wist u dat de jaarpremie van een rechtsbijstandsverzekering ongeveer gelijk is aan het uurtarief van een advocaat? Het is daarom zeker de moeite waard om uit te zoeken wat een rechtsbijstandsverzekering voor u kan betekenen.

Wilt u meer informatie?

Bel: 088 810 81 00   

Bekijk rechtsbijstandsverzekeringen  
Lees meer over: