Ruzie met de buren? Uw rechtsbijstandverzekering helpt u verder

Geplaatst op : 19 september 2017
rechtsbijstand

Binnenkort is het weer Burendag, de dag die in 2006 in het leven is geroepen door Douwe Egberts. Het is een dag waarop buren gezellig samenkomen en veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Helaas wonen we niet allemaal naast de ideale buurman. Eén op de drie Nederlanders heeft wel eens te maken met woonoverlast. U kunt dat zelf oplossen, maar ook hulp vragen via uw rechtsbijstandverzekering.


13.000 bemiddelingszaken

Veel Nederlanders vinden een goede band met de buren belangrijk. Zo blijkt uit onderzoek dat 62% wekelijks een praatje maakt met de buren en 44% klaarstaat als een buurtgenoot ziek is en hulp nodig heeft. Toch bestaan er ook heftige burenruzies. Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid boden bemiddelaars afgelopen jaar ruim 13.000 keer hulp bij overlastzaken tussen buren. De meeste ergernissen gingen over geluidsoverlast, ergernissen rondom huis en tuin en intimidatie.

Rechtsbijstand bij burenruzie

Jaarlijks komen enkele duizenden burenruzies voor de rechter. De kosten daarvan lopen vaak hoog op. Denk hierbij aan de kosten van een advocaat en griffiekosten voor de behandeling van de zaak. Wat de meeste mensen niet weten, is dat een rechtsbijstandverzekering met de module ‘Consument en Wonen’ ook dekking biedt bij conflicten met de buren. Mocht u in conflict komen met uw buren, betaalt u via deze module de kosten voor een mediator of advocaat. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering loont al gauw, want de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering staat ongeveer gelijk aan het uurtarief van een advocaat.

Verschillende modules

Rechtsbijstandverzekeringen bestaan uit verschillende modules. Vergelijk zelf welke rechtsbijstandverzekering het beste aansluit op uw situatie. Of laat u door ons adviseren.

Persoonlijk advies

Bel onze adviseurs voor advies over uw rechtsbijstandsverzekering.

Bel: 088 810 81 40   

Online berekenen en afsluiten

Vergelijk online en sluit meteen af. 

Vergelijken en afsluiten