Is uw schuur goed beveiligd?

Geplaatst op : 26 september 2017
Schuur

Heeft u wel eens uitgerekend hoeveel de spullen die in uw schuur staan waard zijn? Een fiets voor elk gezinslid, de grasmaaier, uw gereedschap en misschien een extra koelkast of vriezer. Gemiddeld hebben de spullen die Nederlanders in hun schuur zetten een waarde van ruim € 3.000. Toch geeft in een onderzoek van het Verbond van Verzekeraars vier op de tien Nederlanders aan dat ze hun schuur niet goed beveiligen. Meeùs geeft u drie tips om uw schuur goed te beveiligen.

Goede sloten

Op de meeste schuren zit wel een slot, maar een slot van onvoldoende kwaliteit. Veel schuursloten zijn in een minuut open te breken. Kies daarom bij voorkeur voor een slot met SKG-certificering. Afhankelijk van het aantal sterren dat dit slot heeft, duurt het drie tot vijf minuten langer om het slot open te breken. Dat lijkt kort, maar een inbreker vindt dit meestal te lang duren.

Anti-inbraakstrips

Ook anti-inbraakstrips helpen om uw schuur beter te beveiligen. Door twee stalen strips te monteren, is de sluitnaad van de deur niet langer zichtbaar. De deur forceren met bijvoorbeeld een schroevendraaier of koevoet is dan niet meer mogelijk.

Dievenklauwen

Tot slot zorgen ook dievenklauwen voor een beter beveiligde schuur. Deze voorkomen dat dieven de deur uit de sponning tillen door de scharnierpennen eruit te tikken.

Hoe is uw schuur verzekerd?

Als uw schuur afsluitbaar is, is alles wat in uw schuur staat, meeverzekerd via uw inboedelverzekering. Twijfelt u over de dekking van uw verzekering? Controleer het eenvoudig zelf met de inboedelwaardemeter. Zo weet u zeker of u goed verzekerd bent, ook als u bijvoorbeeld een nieuwe fiets of grasmaaier koopt met een hogere waarde dan uw vorige. Wij adviseren u graag over uw inboedelverzekering en de inboedelwaardemeter.

Persoonlijk advies

Bel onze experts voor advies over uw inboedelverzekering

Bel: 088 810 81 00   

Online berekenen en afsluiten

Vul zelf de inboedelwaardemeter in en bereken uw premie

Berekenen en afsluiten
Lees meer over: