Fiets mee met wegkapitein Ruud Houtzager!

Geplaatst op : 10 april 2018
Ruud Houtzager

Vier jaar geleden bedacht Ruud Houtzager, manager Inkomen & Zorg bij Meeùs, dat het tijd werd om over te stappen naar een sport die minder blessuregevoelig is dan rugby. Het werd wielrennen. En dat doet hij nog altijd met veel plezier, bij lokale wielergroep De Stampers.

Cursus tot wegkapitein

“In het weekend verzamelen we vaak met een man of 180 bij de brouwerij. We splitsen ons dan op in groepen van 10 tot 12, want met 180 man de weg op gaat natuurlijk niet”, vertelt Ruud over zijn fietstochten. “Eén of twee mensen hebben tijdens zo’n tocht de leiding. We hebben eerst zelf wat regels uitgedokterd, maar er bleek een heuse cursus tot wegkapitein te bestaan”, vervolgt hij.

Gastheerschap

Tijdens de cursus leerde Ruud de gebaren en termen die bij het wegkapiteinschap horen: “Enorm handig, want eigenlijk iedere wielrenner kent deze gebaren en termen. Het zijn echt universele, slimme veiligheidsregels.” Hij ziet het wegkapiteinschap ook als een soort gastheerschap: “Je bent er echt om de andere wielrenners positief te coachen en te enthousiasmeren. Daarom past het ook zo goed bij de MeeùsFitClub”, aldus Ruud.

Meefietsen met Ruud

Op 26 mei treedt Ruud als wegkapitein op voor de MeeùsFitClub tijdens Limburgs Mooiste. Hij neemt de deelnemers aan de tocht van 100 kilometer onder zijn hoede. Wil je meefietsen met Ruud? Dat kan! We hebben nog startbewijzen voor Limburgs Mooiste, dus meld je snel aan.

Meld je aan voor Limburgs Mooiste
Lees meer over: